• Načítám...
>

Revitalizace Pražské tržnice bude pokračovat

  • 16. února 2021,
  • 11:18,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Budovu bývalé burzy v Pražské tržnici v Holešovicích čeká rekonstrukce. Záměr schválili pražští radní, jednat o něm bude ještě zastupitelstvo. Předpokládaná hodnota zakázky je maximálně 185,6 milionu korun.

Reklama

V rámci postupné revitalizace Pražské tržnice projde proměnou budova bývalé burzy. Ta je již několik let uzavřena a v havarijním stavu.

"Jde o památkově chráněnou nemovitost. Tržnice, která historicky sloužila jako masná burza, kde se obchodovalo s masem a kde fungoval úspěšný hostinec," řekl Pavel Vyhnánek, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Pražský Magistrát připravoval více než 2 roky projekt na kompletní rekonstrukci této budovy. Podařilo se zároveň zajistit všechna potřebná povolení. Záměr schválili pražští radní a zabývat se jím ale budou vzhledem k předpokládaným nákladům i zastupitelé hlavního města.

"Celkové náklady odhadujeme zhruba na 200 milionů korun, samozřejmě ta přesná částka vyvstane až z toho výběrového řízení, které poběží v příštích měsících. Rekonstrukci odhadujeme a budeme na ní potřebovat zhruba 2 roky, protože jde o rozsáhlé práce," řekl Pavel Vyhnánek. 

Cílem je obnovit v budově historický hostinec. Zachována zůstane i uměleckořemeslná výzdoba, která zdobí interiér budovy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu