• Načítám...
>

Praha podpoří Prague Pride

  • 26. dubna 2021,
  • 11:24,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Hlavní město podpoří festival Prague Pride, dá na něj 650 tisíc korun. Téma ale na zastupitelstvu vyvolalo velkou diskuzi. Některým zastupitelům přišla podpora festivalu zbytečná, jiní se zase odvolávali na špatnou ekonomickou situaci Prahy a chtěli dotaci snížit.

Reklama

Hlavní město podpořilo festival leseb, gayů, bisexuálů a transsexuálů Prague Pride. Na pořádání festivalu poputuje z městské kasy 650 tisíc korun. Financování tohoto festivalu se ale nelíbí řadě zastupitelů. Třeba Janu Wolfovi z KDU-ČSL se nelíbí to, že tisk o podpoře Prague Pride byl předložen zastupitelům k hlasování podruhé, když v březnu nedostal dostatečnou podporu.

"Já si myslím, že ty peníze - těch 650 tisíc korun, které budou věnovány na Prague Pride, by se daly využít jinak v této době, třeba na problém samoživitelek a jejich dětí. V době, kdy je krize a finanční prostředky nejsou," řekl Jan Wolf, předseda Výboru pro kulturu ZHMP.

Výše finanční podpory se nelíbí ani zastupiteli za hnutí ANO Ondřeji Prokopovi.

"Myslím si, že Prague Pride je dobrá akce, kterou by Praha měla podpořit, ale v dnešní době covidové pandemie, kdy Praha škrtí dotace pro muzea, divadla, sportovní kluby, je 650 tisíc korun, které pan primátor navrhl na Prague Pride, příliš mnoho. Já jsem navrhl částku nižší - čtvrt milionu korun," řekl Ondřej Prokop, zastupitel hl. m. Prahy. 

Jednou z velkých podporovatelek Prague Pride je předsedkyně Výboru pro sociální politiku Eva Horáková. Ta upozorňuje na to, že se Prague Pride skládá z celé řady akcí a třeba i mnoha zajímavých přednášek.

"Jsou zde přednášky i na náhradní rodičovství, které podporujeme, jsou zde témata na coming - outy, aby lidé věděli, jak s tím nejen zacházet sami za sebe, ale jak to sdělit veřejnosti. Samozřejmě se zabýváme i otázkou pohlavně přenosných chorob," řekla Eva Horáková, předsedkyně Výboru pro sociální politiku ZHMP.

Festival Prague Pride by se měl v hlavním městě uskutečnit od 2. do 8. srpna. Jak bude vypadat jeho podoba bude záležet i na aktuálních epidemických opatřeních.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu