• Načítám...
>

Zoo Praha chová celkem 7 goril

  • 7. května 2021,
  • 18:38,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Gorily v pražské Zoo se mají k světu. 4 samci a 3 samice mohou trávit čas ve vnitřních prostorách, ale i rozsáhlém venkovním výběhu. V současné době zároveň v areálu zahrady probíhá výstavba nového pavilonu goril za více než 200 milionů korun.

Reklama

Gorily v pražské Zoo se mají k světu. Svůj čas tu mohou trávit ve vnitřních prostorách, ale i rozsáhlém venkovním výběhu.

"Poslední týden mají gorily otevřeno do venkovního výběhu 24 hodin denně, dáváme jim dvakrát denně krmení, aby byly co nejvíce venku a mohli si je užít i návštěvníci. Další novinkou je, že nejmladšímu členovi skupiny Ajabuvi rostou dospělácké zuby. Před nedávnem mu bylo pět let, takže je to obvyklá věc, že se jim ten chrup mění, ale na takto malém zvířeti to vypadá poměrně komicky," řekl Martin Vojáček, vrchní chovatel primátů. 

V současné době v areálu zahrady probíhá výstavba nového pavilonu goril za více než 200 milionů korun. Po jeho dokončení se sem přestěhují všichni 4 samci a 3 samice. A jak vlastně takový jejich běžný den vypadá?

"Gorily vstávají kolem půl osmé ráno, v půl 9 je čeká první krmení, které dostávají v zázemí, tam dostanou hlavní část krmné dávky, potom jdou do venkovního výběhu a probíhá úklid v expozici goril. Tam mají připravené další krmení a potom odpočívají. Po poledni dostávají další krmení a zase je čeká odpočinek a kolem třetí hodiny odpoledne dostávají poslední část krmení a připraví se jim krmení do venkovního výběhu. Gorily si kolem šesté nebo sedmé hodiny staví hnízda jako v přírodě a uléhají ke spánku," řekl Martin Vojáček. 

V letních měsících jsou gorily krmené 6x denně. Jeden samec spořádá až 6 kilo jídla, samice pak přibližně tři čtvrtě této dávky. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu