• Načítám...
>

V boji s krátkodobým ubytováním pomohou právníci

  • 29. září 2021,
  • 15:18,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Hlavní město pokračuje v boji proti poskytovatelům krátkodobého ubytování v domech s byty. V souvislosti s bojem, proti krátkodobému ubytování, rozšířilo hlavní město služby své bezplatné právní pomoci.

Reklama

Hlavní město pokračuje v boji proti poskytovatelům krátkodobého ubytování v domech s byty. Průlomovým krokem, v této problematice, bylo udělení první pokuty.

"Byla uložena pokuta majiteli bytu, který nevyužívá byt pro bydlení, ale využívá ho pro poskytování krátkodobých, ubytovacích služeb, a to dlouhodobě, soustavně. Takže vlastně provozuje bez povolení hotel v bytě. A ta pokuta padla proto, že byt je určen k bydlení a pokud někdo chce v bytě provozovat třeba právě ubytovací zařízení-hotel, tak musí být ta jednotka kolaudována jako ubytovací zařízení," vysvětlila Hana Kordová Marvanová, radní hl. m. Prahy.

To ale znamená, že musí splňovat hygienická a bezpečnostní pravidla, jaká splňují hotel a další ubytovací zařízení. V souvislosti s bojem, proti krátkodobému ubytování, rozšířilo hlavní město služby své bezplatné právní pomoci.

"My jsme se rozhodli rozšířit tuto bezplatnou právní poradnu i pro majitele bytů a společenství vlastníků, kteří trpí tím, že v domech chtějí bydlet, ale to bydlení jim velmi ztěžují ti, kteří byty využívají pro krátkodobé, ubytovací služby prostřednictvím digitálních platforem. Chceme jim tedy pomoci, aby si nemuseli najímat právníky, aby jim tato poradna poradila na koho se obrátit, kam zaslat podnět," upozornila Hana Kordová Marvanová, radní hl. m. Prahy.

Na základě těchto podnětů budou příslušné stavební či živnostenské úřady vymáhat dodržování povinností podle zákona. Bezplatná právní poradna je k dispozici ve Škodově paláci, a to každé pondělí a středu mezi 14 a 16 hodinou. Její návštěvu je ale potřeba předem objednat na čísle 12444.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu