• Načítám...
>

Březiněfest nezůstal své pověsti nic dlužen

  • 4. září 2022,
  • 16:42,
  • PRAHA,
  • Věra Dušková

Březiněves ožila tradičním Březiněfestem. Tento hudební festival i letos uvítal hvězdy různých žánrů.

Reklama

Březiněfest ani letos nezůstal nic dlužen své vynikající pověsti. Díky své dramaturgii je lákavý pro všechny generace.

"Mně na Březiněfestu přijde fajn, že kombinuje ty žánry, že my jsme hard-rock, po nás hraje Petra Janů, pak přijde ska Sto zvířat a nakonec Čechomor, takže si tady každý přijde na své," řekl Vojta Kotek - herec a hudebník.

"Udělali jsme to, že jsme potřebovali, aby se lidé scházeli - všechny generace. Takže průřez všech generací od těch nejmladších až po ty nejstarší, proto je vždy výběr těch kapel takový, aby posloužil všem," řekl Jiří Haramul - starosta Březiněvsi.

"Zazpívám spoustu písniček, myslím, že nám spolu bude dobře. Kdyby se sem náhodou někdo nedostal a chtěl by si mě poslechnout, tak protože letos slavím dvě výročí - 50 let na scéně a sedmdesátiny, čili 35 na každou půlku, tak by mohli přijít 19. října do Lucerny," řekla Petra Janů - zpěvačka.

V Lucerně si ale lidé určitě nemohou zažít tak pestrý program jako právě na Březiněfestu. Ten není jen o muzice, ale i o řadě dalších aktivit a zábav hlavně pro děti.

"Je tady samozřejmě malování, česání a tak dále. Pak je tady fotografování, takové self - photo, že ze sebe udělám piráta nebo něco takového. Lezecká stěna, cukrová vata, malinovka, různé druhy jídla, pro děti je tady spoustu zábavy," řekl Jiří Haramul - starosta Březiněvsi.

Ale na své si ve večerních hodinách přišli i dospělí. Všechny je rozhýbala svitavsko – pražská hudební skupina Čechomor. Za to, že to tihle muzikanti se svým publikem tak dobře umí, snad může jejich dovednost uchopit české, moravské, slezské i slovenské lidové písně a převléci je do moderního rockového kabátu.

Březiněfest zahájil svou tradici už před sedmi lety, ale kvůli dvouleté covidové odstávce letos slavil svůj pátý ročník.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu