• Načítám...
>

Divadlo Kalich slaví 23. narozeniny

  • 2. listopadu 2022,
  • 14:42,
  • PRAHA,
  • Lucie Sinková

Divadlo Kalich slaví 23. narozeniny, a to především divadelní hrou Mistrovská lekce. Hlavní hrdinku ztvárňuje známá operní pěvkyně Dagmar Pecková. Zcela netradičně se zde objevuje ve své první činoherní hře, za kterou byla navíc náležitě ohodnocena.

Reklama

Mistrovská lekce - tak se jmenuje činoherní hra, kterou má aktuálně na programu Divadlo Kalich a za niž byla Dagmar Pecková v hlavní roli oceněna širší nominací na Cenu Thálie.

"To je asi role mně šitá na tělo. Vím přesně, o čem hraji," konstatovala Dagmar Pecková - operní pěvkyně.

Dagmar Peckovou známe především jako operní pěvkyni, ale už před pěti lety se přeci jenom tak trochu obeznámila s činohrou, a to v představení Carmen Y Carmen.

"To je ještě pořád takové trošku napůl hraní, zpívání. Pořád se tak trochu pohybujeme v té operní roli, protože hraji operní divu. Ale tohle už je čistě opravdu role činoherní. Já tam mám asi čtyřicet stran hustě popsaného textu, který jsem se opravdu musela poctivě nabiflovat," upřesnila Dagmar Pecková - operní pěvkyně.

Nutno říci, že se se čtyřiceti stránkovým textem známá mezzosopranistka popasovala na výbornou. Ve hře představuje Marii Callas, která nás zavede do operního světa.

"Ta hra je o tom, že Maria Callas pořádala mistrovské kursy, mistrovské lekce. Učila ty své žáky nejenom zpívat, ale hlavně je učila život. Jaký život, právě u divadla a hlavně u opery, je," naznačila Dagmar Pecková - operní pěvkyně.

Tímto výjimečným divadelním zážitkem současně Divadlo Kalich slaví 23. narozeniny. 

"My, když jsme hledali ten způsob, jak oslavit ty třiadvacetiny, tak jsme si říkali, že to chce nějaký divadelní svátek. A tahle inscenace nám to přesně splnila. A samozřejmě, že jako po každé premiéře, tak i po té dnešní, narozeninové, by se dalo říci, bude následovat oslava ve foyer divadla, kam pozveme diváky na skleničku. Abychom si, tak jako na každé narozeniny, připili," doplnil Jaroslav Panenka - tiskový mluvčí Divadla Kalich.

A Divadlo Kalich bude slavit dál. Celý listopad má pro své diváky připravený narozeninový dárek.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu