• Načítám...
>

MČ Praha 22 pomáhá připravit studenty na budoucí povolání

  • 2. prosince 2022,
  • 11:52,
  • PRAHA,
  • Monika Rusová

Místo sezení v lavicích čekala studenty prvního ročníku ze střední školy Centrum odborné přípravy hospodářské a Gymnázia se zaměřením na veřejnosprávní činnost exkurze na radnici městské části Praha 22. Cílem návštěvy, kterou uspořádal starosta Tomáš Kaněra, bylo přiblížení práce, kterou obnáší povolání, na která se žáci učí.

Reklama

Návštěva úřadu nejen u přepážek, ale i za nimi. To je jeden z nejlepších způsobů, jak připravit studenty na budoucí povolání.

"Nacházíme se na radnici MČ Praha 22 a pozval jsem dnes na exkurzi žáky. Chci jim ukázat úřad, protože až dostudují, tak z nich asi budou úředníci," řekl Tomáš Kaněra (ANO) - starosta MČ Praha 22.

"Přivedla jsem žáky ze střední školy Centrum odborné přípravy hospodářské a Gymnázia se zaměřením na veřejnosprávní činnost. Žáci zatím studují v prvním ročníku, ale o samosprávě, státní správě, veřejné správě a tak dále se už učí a bude to i jejich maturitní předmět, takže si myslím, že toto je pro ně přínosná exkurze a hodně se dozví zajímavého a důležitého z praxe," řekla Květoslava Humlová - profesorka.

Absolvent školy s tímto zaměřením by měl najít uplatnění v oblasti státní správy a samosprávy. V praxi to znamená například práci na úřadě a nebo práci u policie.

Cílem těchto exkurzí je vytvořit u žáků ucelený obraz o provozu na jednotlivých pracovištích.

"Já se budu snažit, kde to situace dovolí v kancelářích, provést je celým úřadem, ukázat jim jednotlivé odbory, ukázat jim, jak funguje úřad, vysvětlit jim rozdíl mezi státní správou, samosprávou a dát tomu lidský rozměr," řekl Tomáš Kaněra (ANO) - starosta MČ Praha 22.

Během prohlídky se studenti setkali s pracovníky z mnoha pozic a mohli se zeptat na to, co je zajímá.

"Já jsem si tento obor vybrala, protože se můžu kdekoli uplatnit a protože mě to zajímá," řekla studentka.

"Co bych přímo chtěl dělat, to ještě úplně rozhodnutý nejsem, ale jako spíš s tím zaměřením na to. To se rozhodnu," řekl student.

"Já bych chtěla buď na matriku nebo na sociálku pracovat," řekla studentka.

"Já bych chtěla pracovat i na úřadě," řekla studentka.

"Já bych také chtěla pracovat na úřadě, takže se k tomu hodil tento obor a jsem spojená zatím," řekla studentka.

"Už od malička jsem s rodiči řešil, co budu dělat, tak jsme se rozhodli, že budu nejspíš úředník, takový ten špatný," řekl student.

"Baví mě dělat s papíry a ráda bych trochu buzerovala lidi," řekla studentka.

Nedílnou součástí studia je povinná odborná praxe, která studenty teprve čeká. I tu městská část Praha 22 umožňuje. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu