• Načítám...
>

Do pražských ulic vyráží tramvaj v barvách trikolory

  • 26. ledna 2023,
  • 17:23,
  • PRAHA,
  • Veronika Kuželková

Ve čtvrtek 26. ledna vyjela do pražských ulic tramvaj k 30. výročí samostatné České republiky. Vůz v barvách trikolory připomíná výročí zvolení Václava Havla prvním prezidentem samostatného českého státu, tedy přesně týž den, kdy naše historie pamatuje vůbec první parlamentní prezidentskou volbu.

Reklama

Prahu bude nově brázdit tramvaj v barvách trikolory. K 30. výročí samostatné České republiky ji v pražské Stromovce představil primátor Zdeněk Hřib, jeho náměstek Adam Scheinherr i technický ředitel dopravního podniku Jan Šurovský.

 "Je to vlastně akce v součinnosti s Magistrátem hlavního města Prahy, kdy my jsme poskytli k dispozici tramvaj typu 15T. Je to vlastně pro nás standardní polep celovozovou reklamou, dalo by se říci. Tramvaj je z vozovny Pankrác a tím pádem bude jezdit na linky, které obsluhuje vozovna Pankrác. To znamená, že to jsou třeba linky 17, 18, 11, 14 a ještě nějaké další," řekl Jan Šurovský, technický ředitel Dopravního podniku hl. m. Prahy.

"Připomíná nám výročí 30 let od doby, kdy byla založena samostatná Česká republika a také vlastně výročí toho, kdy se stal Václav Havel prvním prezidentem této země. Je vyzdobena uvnitř jeho citáty, ty citáty si myslím, že i po 30 letech mají stále svojí platnost," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

"Připomíná třeba i významné události, jako vstup do Evropské unie, do NATO či vítězství hokejistů v Naganu. Za mě je to hlavně ten prožitek, že si člověk při jízdě do práce připomene trošku historie v tom každodenním chumlu a myslím si, že v tom je to osvěžující," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Vůz slavnostně vyrazil na svou první oficiální cestu ve čtvrtek 26. ledna po 9. hodině ranní a bude cestující několik měsíců vozit na pravidelných linkách.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu