• Načítám...
>

Dívat se i pohladit si zvířata můžete v Zooparku Olovnice

  • 4. března 2023,
  • 13:52,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

V rodinném prostředí, které Zoopark Olovnice nabízí, můžete vidět desítky zvířat z různých kontinentů. Návštěvníci zde najdou lvy, tygry, rysy, několik druhů papoušků nebo opic, ale i řadu domácích a hospodářských zvířat.

Reklama

Rodinné prostředí Zooparku Olovnice nabízí návštěvníkům k vidění desítky zvířat z různých kontinentů. Lidé tady tak najdou třeba opice, rysy, dikobrazy, klokany a mnoho dalších.

"Z exotických bude nejzajímavější asi tygr ussurijský, lev pustinný, pak spousta druhů papoušků, pak zajímavostí jsou i velbloudi, letos měli mládě," řekl David Vedral - majitel Zooparku Olovnice.

Zoologická zahrada manželů Vedralových sice nepatří k největším. Běžně se tu ale přes plot zdraví exotická zvířata s těmi hospodářskými. U Vedralů na dvoře to zkrátka žije a vedle kotců se lvi tady najdete třeba i domácí mazlíčky jako jsou králíci, morčata, kozy nebo koně. 

Návštěvníci zookoutku Olovnice tady mohou vidět desítky zvířat. Výhodou této menší zoo je pak to, že si s nimi mohou třeba i pohrát. 

"Pro ty děti je tady úžasný vstup k surikatám, které si u nás mohou hladit, oni po nich lezou a mohou je krmit. Mohou k morčátkům, ke kozám a prasátkům a máme takové velké králíky, které se mohou také hladit a také po nich lezou a občas na nich i usnou," řekl David Vedral - majitel Zooparku Olovnice.

V přítomnosti zvířátek je ale potřeba myslet na správné chování. Rodiče se ale nemusí bát. Na počet návštěvníků ve výběhu i na jejich přístup ke zvířatům dohlíží zkušení ošetřovatelé a návštěvníky o všem poučí.

"Vždy u toho daného výběhu je ošetřovatel, který vysvětlí, jak se mají chovat, co tam mohou dělat se zvířátky, zda je smějí chytat nebo pouze hladit a nebo jen s nimi být a čekat trpělivě, až oni sami přijdou," řekl David Vedral - majitel Zooparku Olovnice.

"Když se podíváme tady do toho výběhu, tak co je tady vše za zvířata a jak by se k nim měly ty děti správně chovat?"

"V tomto výběhu je gottingenské prasátko, teď čerstvě narozených pět mláďátek, podle ošetřovatelky čtyři holky a jeden kluk, takže máme radost a pak jsou tady holandské zakrslé kozy s kůzlátky. Ty se dají hladit, krmit a děti lezou i po prolézačkách, které jsou pro kozy," řekl David Vedral - majitel Zooparku Olovnice.

A pojďme dál. Třeba ke kočkám. Místní sourozence tygrů ussurijských si sice nepohladíte, rozhodně si je ale prohlédnete opravdu zblízka.

"K tygrům se nechodí, nehladí se, nejsou to žádní mazlíčkové, je to poměrně nebezpečná šelma, ke které se musíme chovat s velkým respektem. Jsou to tygři dvouletí - dva roky a kousek, ona se jmenuje Tajga a on Altaj. Nechodíme k nim, ale oni, když mě vidí, tak mě vítají, odfrkávají a jsou šťastní. Vždy, když jdu okolo, tak si s nimi zablbnu, proběhnu se kolem klece a oni se mnou," řekl David Vedral - majitel Zooparku Olovnice.

Zoopark Olovnice zkrátka stojí za návštěvu. Pokud máte rádi zvířata a chcete alespoň některá z nich vidět doslova nadosah ruky, v malé zoo nedaleko Mělníka máte možnost. Otevřeno má pro veřejnost každý den vždy od 10:00 do 17:00 hodin.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu