• Načítám...
>

Mezi Pražským povstáním a Muzeem nejezdí metro

  • 3. července 2023,
  • 17:01,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Z důvodu opravy trati je od soboty 1. července 2023 od zahájení provozu do neděle 9. července 2023 do ukončení provozu obousměrně přerušen provoz metra na lince C mezi stanicemi Pražského povstání – Muzeum. V denním provozu je zavedena náhradní autobusová doprava XC v trase Pražského povstání – Vyšehrad – I. P. Pavlova – Muzeum – Hlavní nádraží.

Reklama

Na trase metra C bude od soboty 1. července od zahájení provozu od 4 hodin ráno až do neděle 9. července do ukončení provozu ve 23:59 přerušen provoz mezi stanicemi metra Pražského povstání - Muzeum, a to v obou směrech. 

„Dopravní podnik zahájil další výměnu etapy původních dřevěných pražců za nové betonové na obou staničních kolejích ve stanici I. P. Pavlova a na obou traťových kolejích mezi stanicemi I. P. Pavlova a Vyšehrad,“ říká tisková mluvčí Dopravního podniku hlavního města Prahy Aneta Řehková. 

Cestující, kteří přijíždí ze směru z Hájů, tak musí na stanici Pražského povstání přesednout na náhradní autobusovou dopravu XC, která dále staví na provizorních autobusových zastávkách Vyšehrad, I. P. Pavlova, Muzeum a Hlavní nádraží.

„Během této výluky je bez provozu metra úsek Muzeum - Pražského povstání na trase C a metro je na trase C během výluky v provozu v úsecích Letňany - Muzeum a Pražského povstání - Háje,“ upřesňuje Aneta Řehková, tisková mluvčí Dopravního podniku hlavního města Prahy.

Na provizorních zastávkách většinou čeká hned několik autobusů, které přijíždí v krátkých intervalech, díky tomu je zpoždění oproti jízdě metrem minimální a nehrozí ani to, že by se cestující do autobusů nevešli. 

Další dopady na ostatní dopravu nejsou a jsou bez omezení. K výluce metra najdete podrobnosti na webu, na sociálních sítích, na informačních letácích, zjistíte je také z hlášení ve vozech metra a dotčených linek povrchové dopravy nebo vám je podají informátoři v reflexních vestách v dotčených stanicích.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu