• Načítám...
>

Oprava křižovatky zkomplikuje dopravu v Bohnicích

  • 6. listopadu 2023,
  • 15:33,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Rekonstrukce křižovatky Čimická – K Pazderkám zkomplikuje na čtyři týdny dopravu v pražských Bohnicích. Oprava je nutná z důvodu špatného povrchu. V případě křižovatky šlo navíc pouze o provizorní řešení, které dlouhodobě přestává vyhovovat. Cílem rekonstrukce je zejména zvýšení bezpečnosti chodců a dopravy. Práce budou probíhat ve více etapách a trvat by měly až do 26. listopadu. Řidiči pak musí počítat i s dopravním omezením, kdy se v jeden čas uzavře část komunikace Čimická a budou muset objíždět ulicí Lodžskou.

Reklama

V ulici Čimická v městské části Praha 8 aktuálně probíhá rekonstrukce křižovatky, a to z důvodu špatného povrchu a provizorního řešení dané křižovatky, které proběhlo před lety při rekonstrukci světelné signalizace. Úprava stávající křižovatky ulic Čimická – K Pazderkám – Velká skála bude provedena pro zvýšení bezpečnosti chodců a dopravy. Upravené bude jihovýchodní nároží chodníku a ostrůvku, kdy dosavadní montované plastové obruby nahradí stavební úpravy ve stejné pozici a geometrii.

Barbora Lišková, tisková mluvčí Technické správy komunikací: „Proto my nyní ty ostrůvky, které tam byly udělány provizorně, tak je uvedeme do finálního stavu. Dále potom upravíme kompletně povrch komunikace v celé této křižovatce a dále do ulice Čimická směrem k léčebně Bohnice.“

Dojde tak ke sjednocení povrchu v celé ploše nároží. Jeho povrch bude konstruován z litého asfaltu a položen až ke stávající sadové obrubě. Hmatové prvky pro nevidové a slabozraké získají podobu betonové reliéfní červené dlažby. Aktuálně probíhá první etapa, která si vyžádá omezení pouze v případě středových jízdních pásů. Jde o ty levé, rychlé, které jsou uprostřed komunikace z ulice K Pazderkám do ulice Čimická.

Barbora Lišková, tisková mluvčí Technické správy komunikací: „To hlavní a složitější dopravní omezení nastane až v druhé etapě, kdy my počítáme s tím, že se uzavře část té komunikace Čimická a řidiči budou muset část objíždět ulicí Lodžskou.“ 

Opravy si vyžádají střední míru komplikace a zejména v časech dopravní špičky počítejte se zdržením 10 až 30 minut. Rekonstrukce potrvá do 26. listopadu tohoto roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu