• Načítám...
>

PVK zve na rozbor vody zdarma a návštěvu čističky

  • 19. března 2024,
  • 14:53,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Pražské vodovody a kanalizace připravily v měsíci březnu a dubnu pro širokou veřejnost dvojici zajímavých akcí. První bude už tuto sobotu 23. března. Proběhne v Dykově ulici na Vinohradech, kde má společnost své laboratoře. Lidé tam mohou přinést vzorky své vody a zdarma si nechat udělat její rozbor. Další akce proběhne opět v sobotu, a to 13. dubna a půjde o návštěvu čistírny odpadních vod ve Kbelích, kde se lidé budou moci seznámit s celým procesem čištění odpadních vod. Chybět nebude ani odborný komentář od pracovníků Pražských vodovodů a kanalizací.

Reklama

Pražské vodovody a kanalizace chystají na letošní jaro celou řadu zajímavých akcí. Například už tuto sobotu 23. března se návštěvníci z řad veřejnosti mohou těšit na prohlídku laboratoří v Dykově ulici na Vinohradech.

"Nabídneme rozbory vody, kdo bude chtít, tak může přinést PET láhev o velikosti 1, 5 litru, naplnit ji až po okraj a my uděláme základní rozbor vody. Ideální je to pro lidi, kteří třeba mají nějakou studnu nebo bydlí v chatové oblasti. My ten rozbor provedeme a ihned jim na místě řekneme, jakou kvalitu ta voda má. Akce bude probíhat od 9 do 15 hodin a je na ni nutná registrace na stránkách pvk.cz," řekl Tomáš Mrázek - tiskový mluvčí PVK.

Rozbor vody není úplně levná záležitost, ten základní stojí od pěti set korun výše, takže kdo bude mít zájem, bude vědět, jak na tom jeho voda je a ještě výrazně ušetří. Další akce, kterou Pražské vodovody a kanalizace pro širokou veřejnost chystají, je návštěva čistírny odpadních vod ve Kbelích.

Ta proběhne 13. dubna, to je sobota a opět je nutná registrace na stránkách pvk.cz, kterou spustíme v pondělí 18. března," řekl Tomáš Mrázek - tiskový mluvčí PVK.

Kbelská čistírna je jednou z celkem jednadvaceti pobočních čistíren v Praze.

Drtivou většinu odpadních vod zpracovává Ústřední čistírna odpadních vod v Bubenči, zhruba 96 % a zbytek připadá na těch 21 pobočních čistíren," řekl Tomáš Mrázek - tiskový mluvčí PVK.

Lidé mohou na vlastní oči vidět celý proces čistění odpadních vod. Nebude to tam sice v tak velkém rozsahu, jako například v Bubenči, ale i tak půjde o zajímavý zážitek. Chybět nebude ani odborný výklad pracovníků Pražských vodovodů a kanalizací. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu