• Načítám...
>

Nadační fond Veolia opět rozdával MINIGRANTY

  • 25. června 2024,
  • 12:11,
  • PRAHA,
  • Věra Dušková

Pražské vodovody a kanalizace spolu s Nadačním fondem Veolia už po sedmnácté rozdělovaly finanční prostředky na dobrovolnické projekty svých zaměstnanců.

Reklama

Celkem dvacet dobrovolnických projektů zaměstnanců Pražských vodovodů a kanalizací podpořil letos Nadační fond Veolia částkou 685 tisíc korun. Jde o projekty, kterým se zaměstnanci věnují ve svém volném čase, protože chtějí pomáhat.

"Pro mě více než ta částka nebo počet projektů je důležitá ta doba, po kterou se to dělá a pestrost těch projektů. Je tu celá řada projektů, které se opakují a my už ty příběhy známe, takže postupně jdeme s těmi žadateli a vidíme, jak se ty jejich projekty vyvíjí, vidíme i ty lidi, jak se vyvíjí a to má pro nás obrovskou hodnotu, že to má takovou osobní stránku," řekl Petr Mrkos - generální ředitel společnosti Pražské vodovody a kanalizace.

"Váš grant se týká první pomoci, vy jste žadatel. Co bylo v té žádosti?"

"V žádosti bylo, že bychom rádi pro občany města Úvaly poskytovali první pomoc zdarma v místní knihovně a potřebovali jsme peníze na nákup těchto figurín," řekl Ladislav Ernest.

"A vy budete realizátorka. Co bude vaším úkolem?"

"Já ty kurzy první pomoci vedu a vzhledem k tomu, že většina účastníků jsou rodiče nebo pracovníci, kteří mají s dětmi co do činění, tak jsme potřebovali tu první pomoc prakticky zaměřit na děti a díky tomuto daru můžeme," řekla Jitka Ernestová.

Projekty jsou opravdu rozmanité. Od environmentálních aktivit přes podporu smysluplného využití volného času dětí a mládeže, pomoc dětem s handicapem nebo těžkým životním osudem až po podporu včelstev nebo týraných pejsků.

"To, co já tam vidím zatím zajímavého, je, že tam zůstává velice podobný tým lidí. Tak jak sleduji ty projekty, tak se třeba obnovují, že je tu půlka nových a půlka těch těch původních projektů, velice hezké je sledovat ty projekty, které už známe třeba z historie, jak se postupně vyvíjí," řekl Petr Mrkos - generální ředitel společnosti Pražské vodovody a kanalizace.

A motivace je prostá a má lidský rozměr tak, jako projekty samotné.

"Chtělo by se říci, že nás k tomu vede nějaká morální povinnost, ale musím říci, že tady v našem případě to je opravdu radost. Potkat se s těmi lidmi, vidět, jak ty projekty fungují, vidět i radost u těch lidí," řekl Petr Mrkos - generální ředitel společnosti Pražské vodovody a kanalizace.

Program MINIGRANTY je jedním z klíčových programů Nadačního fondu Veolia. Jeho cílem je motivovat zaměstnance, aby se zaměřili na dobrovolnické aktivity v nejrůznějších oblastech společenského života, kde je jejich pomoci zapotřebí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu