• Načítám...
>

Divadlo Palace uvádí Pension pro svobodné pány

  • 5. února 2018,
  • 13:53,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Na konci ledna v Divadle Palace proběhla premiéra inscenace Penzion pro svobodné pány. Známá je především filmová verze inscenace s Josefem Abrhámem a Ivou Janžurovou z šedesátých let. V Divadle Palace se také můžete těšit na řadu známých tváří jako je Patrik Děrgel, Marie Doležalová, Anna Fialová nebo Lukáš Příkazký.

Reklama

Přísná majitelka dbá na velmi dobré mravy a nestrpí, aby kdokoliv z jejích nájemníků přijímal na pokoji dámské návštěvy. Tak přesně na tomto faktu je postaven děj komedie Pension pro svobodné pány.

"Je to přibližně dáma v mém věku a založila si svůj pension, protože zapškla vůči ženám a penzion má proto, aby si ochraňovala ty své mladé muže, do kterých je potažmo zamilovaná. Ona je kontroluje, aby se nikde nic nestalo, aby tam žádná ženská neproklouzla a tak dále. Poté vzniká situace, kdy tam ty ženské proklouznou a díky tomu je tato úžasná hra Pension pro svobodné pány," řekla Kateřina Pindejová, herečka.

"Je to taková konverzační komedie, je to hodně o temporytmu, je to hodně o tom, abychom tam byli spolu, abychom se jako kolegové poslouchali, abychom se vnímali a aby to šlapalo, protože je to tak rychlé a velkou část té hry jsme tam s Patrikem Děrgelem sami, takže to bylo náročné v tom, že člověk už potom zjistí, že byl na všech místech ve scéně, vše udělal a teď v tom hledat dál a dál," řekla Anna Fialová, herečka.

Hra Pension pro svobodné pány má za sebou více než 600 repríz v činoherním klubu a populární je i filmová verze v hlavních rolích s Josefem Abrahámem a Ivou Janžurovou.

"Já jsem viděla jen kousek toho filmu a když jsme začali zkoušet, tak nám režisér říkal, že by byl radši, pokud jsme to neviděli, abychom se na to nekoukali," řekla Anna Fialová.

Inscenace v divadle Palace má nápaditou scénu a i kostýmy.

"Je to otázka tréninku, dostat se do korzetu, paruka, nalíčit se a převlékat se na ty scény, není to tak jednoduché, ale je to otázka praxe," řekla Kateřina Pindejová.

Pension pro svobodné pány je spojen s režisérem Jiřím Krejčíkem, který byl spoluautorem předlohy a režisérem jak divadelní, tak filmové inscenace.

"Původně, když ještě pan režisér žil, to tady pod jeho režijním měli dělat. On si mě tenkrát vybral na tu roli, vybral si i Lukáše Příkazkého, ale bohužel odešel. Divadlo Palace mělo pořád touhu v tom pokračovat, tak se našli geniální mladí lidé, kteří nás doplnili a uskutečnilo se to," řekla Kateřina Pindejová.

"Je to komedie. Lidé se chtějí hodně smát, takže bych je pozvala na tuto upřímnou, milou komedii, i když i trošku nešťastnou, ale myslím si, že se pobaví," řekla Anna Fialová.

Představení je zároveň režijní premiérou pro herce Jaromíra Dulavu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu