• Načítám...
>

Senioři z RoSy předváděli modely z 20.let

  • 20. července 2018,
  • 8:32,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Centrum RoSa v pražských Kobylisích se obléklo do stylu první republiky. Již počtvrté se tu konala módní přehlídka seniorů a na molo se tentokrát vydala také modelka ve věku 91 let, kterou doprovodil herec Jan Přeučil.

Reklama

Už počtvrté se v centru RoSa konala módní přehlídka seniorů. Ta letošní byla u příležitosti 100. výročí vzniku republiky situována do módy 20. a 30. let. 

"Letos je módní přehlídka svým tématem jiná oproti ročníkům předchozím. To zejména tím, že jsme se soustředili na první republiku, takže modelky a modely jsme vybírali tak, aby korespondovali s tou danou dobou," řekla Anna Ježková, zakladatelka Centra RoSa. 

Mezi 20 modelkami a modely se poprvé na molo vydala také místní nejstarší obyvatelka.

"Nijak jsem se nepřipravila. Podívejte, kalhoty mám svoje, boty mám svoje, takže žádné velké úpravy," řekla Vlasta Pláničková, nejstarší obyvatelka Centra RoSa. 

Paní Vlastu, které je 91 let, provedl po desetimetrovém červeném koberci herec Jan Přeučil, který byl patronem přehlídky.

"Já si myslím, že to, že vedení tohoto domova seniorů toto pořádá, je ohromné. Že ti lidé, kteří tady jsou, mají zase úplně jiné impulsy, myšlenky, atmosféru. Zvláště to dnešní téma - Šaty dělají člověka, je i ve vrcholném věku velice důležité. Myslím, že pro tuto generaci je to velmi osvěžující," řekl Jan Přeučil, herec. 

Modelové a modelky byli oblečeni do oděvů současné módní značky. Z té museli stylisté vybírat ty kousky, které věrně kopírují dobu první republiky. A jak se stylistům se seniory spolupracovalo? 

"Spolupracuje se s nimi krásně. My už se za ty 4 roky známe, takže už dokážeme navázat na to, o čem jsme se třeba bavili posledně. Co se týče náročnosti, není to úplně snadná věc. Řada seniorů je ne úplně mobilních a také proto, že každý sebe vnímá nějakým kritickým okem. Když já si myslím, že dámám něco sluší, tak ony jsou třeba často opačného názoru. Pak se snažíme najít nějakou společnou řeč," řekla Aneta Kaderková, stylistka.

Modelky a modelové z řad seniorů sklízeli potlesk a obdiv od ostatních obyvatel centra RoSa a všichni si díky módní přehlídce užili pohodové odpoledne.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu