• Načítám...
>

Před Národním muzeem stojí davy lidí

  • 12. listopadu 2018,
  • 12:24,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Historická budova Národního muzea, která září novotou, láká návštěvníky. Zájem o zrekonstruovanou budovu a výstavy je tak velký, že často návštěvníci čekají i několik desítek minut. O nově otevřené muzeum mají zájem jak Češi, tak i zahraniční návštěvníci metropole.

Reklama

Stovky lidí a desítky metrů dlouhá fronta. Tak to vypadá před znovu otevřenou Historickou budovou Národního muzea. 

anketa

Návštěvníci si, kromě nově zrekonstruované budovy, mohou prohlédnout i 2 výstavy. 

"Mapuje období dějin Československa od roku 1918 až po jeho rozpad v roce 1992. Na úvod návštěvníci mohou vidět nejvýznamnější dokumenty, které jsou spojené se vznikem Československa, ať je to Pittsburghská dohoda, Washingtonská deklarace nebo první československý zákon. Ukazujeme také dokumenty, na základě kterých se první republika rozpadla, ať je to Mnichovská dohoda, Vídeňská arbitráž nebo potom dohoda Háchy s Hitlerem," řekl Marek Junek, spoluautor Česko-slovenské výstavy. 

"V letošním roce oslavujeme nejen 100. výročí založení Československa, ale i 200. výročí založení Národního muzea. Tak jsme samozřejmě museli uctít i toto jubileum. Zvolili jsme výstavu, kterou jsme nazvali 2x100, která představuje 200 nejzajímavějších, nejunikátnějších předmětů s příběhem, které nějakým způsobem dokumentují šíři sbírek Národního muzea," řekla Miroslava Burianová, autorka výstavy 2x100. 

Národní muzeum je pro veřejnost otevřené každý den. Až do konce kalendářního roku je navíc vstup úplně zdarma.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu