• Načítám...
>

Na Kajetánce skončily letošní výlovy rybníků

  • 16. listopadu 2018,
  • 13:48,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Reklama

Je 8 hodin ráno a rybáři nalévají vodu do 2 sádek. Probíhá totiž výlov jednoho z nejmenších rybníků v Praze. Rybník Kajetánka v Břevnově se chystá vydat své obyvatele. Pro letošní rok je to v hlavním městě poslední podzimní výlov. 

"Je tady výlov násadových ryb. Je tu dvouletý kapr, pak tu máme nějakou barevnou rybu, to je spíše pro lidi, aby krmili. Máme tady amury na porosty, aby nezarůstal rybník. Teď už je vypuštěný k výlovu," řekl Karel Rosenbach, rybář ČRS Praha.

Rybáři roztáhli síť, vytěžili jádro a ryby pak ve vaničkách vynášeli do připravených kádí. Ryby ze zdejší vody poputují do retenční nádrže, kde přečkají zimu a příští rok se znovu vysadí do rybníků, aby vyrostly.

"Ty velké rybníky, kde už máme rybu, která je mírová, to se dává rovnou do sportovních revírů. Třeba Hostivařská nádrž, Džbán, Vltava, Berounka. U těchto menšíc rybníků máme tu dvouletou, která jde ještě na rok, aby udělala tu tržní velikost, tu mírovou," řekl Karel Rosenbach. 

Rybáři z Pražského rybářského svazu na podzim vylovili ryby z více než 30 rybníků na území Prahy. Výlovy z vodních ploch, které má svaz ve správě, začaly koncem září a konaly se např. i na největším z pražských rybníků, v Počernicích, nebo také na Šeberáku. I výlov malé Kajetánky ale přilákal veřejnost, která se přišla podívat.

anketa

Kaskádu břevnovských rybníků Vincentinum, Kajetánku a Markétu spravuje místní rybářský svaz. Některé rybníky, jako právě Markéta, zůstanou kvůli nedostatku vody přes zimu napuštěné.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu