• Načítám...
>

Jak postupovat při výběru střední školy?

  • 15. února 2019,
  • 21:58,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Přijímací zkoušky na střední školy jsou za dveřmi. Přihlášky ke středoškolskému studiu totiž musejí uchazeči podat nejpozději 1. března. A to maximálně na dva obory. Kdo si s výběrem školy neví rady, nemusí zoufat. K dispozici jsou totiž pražským žákům například pedagogicko - psychologické poradny.

Reklama

Přijímací zkoušky na střední školy se blíží a s nimi stoupá i nervozita některých rodičů. Přihlášky ke středoškolskému studiu totiž musejí uchazeči podat nejpozději 1. března a tento termín se týká i 50 dětí z této základní školy v Praze 7.

"My na tom pracujeme tak od osmé třídy, tam s nimi probíráme volbu povolání, protože mnohdy je to u nich zkreslené pouze tím, co dělá maminka nebo tatínek, nebo co vidí na ulici nebo v obchodě. Děti už se dnes nebojí zeptat a dokážeme je i navést, že si najdou na webových stránkách, kolik se dá za danou práci vydělat a já bych řekl, že tak 80 % má jasno. Tady ve škole máme i výchovnou poradkyni, která má na starosti volbu povolání a za ní mohou jak rodiče, tak i děti," řekl Bohumil Kettner, ředitel FZŠ Umělecká.

Kromě poradců, kteří sídlí na jednotlivých základních školách, mohou žáci využít také pedagogicko - psychologických poraden. Jedna z nich sídlí například tady ve Francouzské ulici v Praze 2.

"My máme na starost školy a v rámci té péče v devátých třídách nabízíme skupinové vyšetření tzv. profi orientace, které se skládá z testu, poznávacích schopností, pak je tam osobnostní dotazník a také zájmový dotazník. Také děláme individuální konzultace, samozřejmě nějaký směr doporučíme," řekla Alena Mášová, psycholožka.

Přijímací zkoušky na čtyřleté maturitní obory se konají 12. a 15. dubna. A právě tyto obory s maturitou žáci v Praze podle dětské psycholožky Aleny Mášové při výběru střední školy preferují. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu