• Načítám...
>

Pavilon hrochů čekají novinky

  • 18. února 2019,
  • 20:16,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Zoologická zahrada chystá několik novinek v Pavilonu hrochů. Tou první je oprava čističky vody v pavilonu, kvůli zkalení totiž hroši nebyli vidět. Druhou novinkou by měl být příchod hrošího samce. Ten je v současnosti v jednání.

Reklama

Pavilon je z technických důvodů uzavřen. Přesně takový nápis čeká v současnosti návštěvníky pražské Zoo u Pavilonu hrochů. Může za to poškozená čistička vody. Vše by se ale brzy mohlo změnit.

"Ta filtrace je dědictví minulosti. My jsme si ten pavilon nestavěli, neměli jsme možnost do toho zasahovat tak, jak bychom si přáli. Teď to teprve bylo k nám převedeno, dostali jsme prostředky na rekonstrukci, takže se snažíme, aby to bylo co nejdříve a pokud možno během letošního roku byla ta čistička vody plně funkční," řekl Miroslav Bobek, ředitel Zoologické zahrady hl. m. Prahy.

"Mohu říci, že hroši určitě nebudou šťastnější, pokud voda bude čistší. Jde spíše o to, aby návštěvníci, kteří se přijdou podívat na hrochy, viděli ty hrochy pod vodou. Tam je skutečně potřeba změnit technologii filtrace vody. V letošním roce se přistoupí k výstavbě nové filtrační jednotky. Počítáme s investicí 24 milionů korun," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Právě z pavilonu hrochů přišla vloni na podzim smutná zpráva, když ve svých 33 letech zemřel jeden ze symbolů pražské Zoo - hroch Slávek.

"O Slávka jsme bohužel přišli na začátku října loňského roku. V současné době jednáme s koordinátorem evropského chovu o příchodu nového samce do naší Zoo," řekla Irena Schneiderová, kurátorka kopytníků, Zoo hl. m. Prahy.

Vybrat nového hrocha pro pražskou Zoo ale není vůbec jednoduchou záležitostí. 

"My dáme poptávku koordinátorovi toho chovu, probereme s ním, co by pro nás bylo nejvhodnější. I ve vztahu k Marušce, aby to opravdu byla zvířata, jejichž mláďata potom budou mít co nejlepší perspektivu. Tedy v tuto chvíli je náš požadavek v řešení koordinátora chovu," řekl Miroslav Bobek.

Pavilon hrochů v současné době obývá hroší samice Maruška a její tříletý potomek Fanda.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu