• Načítám...
>

Nejlepší učitele přivítal radní pro školství

  • 1. dubna 2019,
  • 12:47,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Anketa o nejoblíbenějšího učitele Zlatý Ámos zná své vítěze. Letos ve finálovém výběru chyběl zástupce hlavního města. Ale i tak se s těmi nejlepšími sešel radní pro školství Vít Šimral a uvítal je v Brožíkově síni.

Reklama

Finalisty celostátní ankety Zlatý Ámos, která se tradičně vyhlašuje v hlavním městě, přivítal v Brožíkově síni Staroměstské radnice radní pro školství Vít Šimral. S nejlepšími učiteli si připil, pogratuloval jim k úspěchu a horlivě s nimi diskutoval.

"Jsem moc rád, že tu můžeme finalisty Zlatého Ámose přivítat. Rozebírali jsme např. výuky robotiky a kybernetiky ve školách," řekl Vít Šimral, radní hl. m. Prahy.

V nejlepší šestici učitelů bylo letos pět žen a pouze jediný muž.

"Takže letošek opravdu dokládá to, že je feminizace ve školství. I v anketě Zlatý Amos se podařilo porotě vybrat tak bezvadnou vítězku, kterou jsme už dlouho neměli. To je prostě paní učitelka, která přesně naplňuje ten vzor, který má fungovat na školách - žáci, rodiče a učitelé dohromady," řekl Slávek Hrzal, ředitel ankety Zlatý Ámos.

Zlatého Ámose si letos odnesla Pavlína Kopáčiková. U dětí zvítězil učitel matematiky a tělesné výchovy Jiří Palán. A Ámosem sympaťákem v hlasování na internetu se stala učitelka matematiky a tělesné výchovy Pavlína Strýčková.

"Určitě nesedíme v lavici těch 45 minut. Měníme činnosti. Snažím se, aby děti vyskočily z lavic, aby třeba i při matematice byly v pohybu, aby si propojily pohyb s tím, co říkají a dělají," řekla Pavlína Kopáčiková, držitelka Zlatého Ámose.

"Máme atmosféru takovou, že si s těmi dětmi věříme vzájemně. Ono to hodně ovlivňuje tu výuku. Já vím, že se na ně mohu spolehnout, když po nich něco budu chtít. Oni zase ví, že jim leccos u mě projde a vzájemně si věříme," řekl Jiří Palán, vítěz dětské ankety.

"Důležité asi je, aby ty děti byly motivované v té hodině, aby je to zároveň bavilo a aby se také naučily to, co mají umět," řekla Pavlína Strýčková, vítězka Ámose sympaťáka.

Pro nejlepší učitele byl v hlavním městě připraven bohatý program, který byl završen kantorským bálem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu