• Načítám...
>

Záchranka hledá nové zázemí

Prostory, které neodpovídají moderní zdravotnické záchranné službě jednadvacátého století. Tak bohužel teď vypadá sídlo záchranářů v Hořovicích. Navíc místní záchranka musí platit komerční nájem. To by se ale brzy mohlo změnit. A Hořovická záchranka by se mohla přesunout do krajských či městských prostor.

Reklama

Zdravotnická záchranná služba v Hořovicích nemá ideální prostory. Radní pro zdravotnictví a majetek se tak setkali s vedením Hořovické záchranné služby, aby tuto situaci začali řešit.

"Hasiči, policisté a složky IZS neplatí komerční nájemné jako my a je mnohem lepší, když máme stanoviště ve svém vlastnictví nebo vlastnictví kraje. Myslím si, že je to tak správné. Aby taková organizace jako je záchranná služba nemusela platit komerční nájmy," řekl Jiří Knor, lékař ZZS Středočeského kraje.

"ZZS Středočeského kraje patří z mého pohledu k těm nejlépe fungujícím záchranným službám v ČR a já bych byl rád, kdyby bylo možné poskytnout jejím zaměstnancům určitý komfort a zabezpečení. Z tohoto pohledu stanoviště, které je v současné době, ne zcela plně vyhovuje," řekl Robert Bezděk, radní Středočeského kraje.

Zdravotnická záchranná služba se nyní nachází v areálu obklopeném sklady a vnitřní prostory a vybavení nejsou ideální a neodpovídají současným nárokům.

"Já dostanu za úkol vytipovat, abychom nebyli v podnájmech nejen tady v Hořovicích, ale i v jiných okresech našeho kraje a abychom byli ve vlastním, ale nebyli závislí na nájmech. V současné době děláme pasportizaci majetku Středočeského kraje, ty majetky můžeme směnit, prodat, nakoupit, ale každopádně chceme do svého," řekl Josef Řihák, radní Středočeského kraje.

Po jednání na Hořovické zdravotnické záchranné službě tak přišlo i jednání na Hořovické radnici se starostou. Na stole je hned několik alternativ. Jestli se ale přesune zdravotnická záchranná služba blíže k Hořovické nemocnici nebo do jiného areálu, je zatím pořád ve hvězdách.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu