• Načítám...
>

Vít Rakušan končí ve funkci starosty

Současný starosta Kolína Vít Rakušan končí ve své funkci. Nahradit by ho měl místostarosta Michael Kašpar. Proč se starosta rozhodl odstoupit a jaké jsou plány možného budoucího starosty, to prozradíme v následující reportáži.

Reklama

24. červen. To je datum, ke kterému ve funkci starosty Kolína skončí Vít Rakušan. Důvodů, proč se rozhodl z tohoto postu odstoupit, je hned několik.

"Já jsem se stal předsedou celorepublikové politické síly hnutí Starostů a nezávislých a pokud chci dělat poctivě tuto předsednickou funkci a chci, aby to hnutí rostlo, tak někde ubrat musím," řekl Vít Rakušan.

Svůj konec ve funkci starosty ohlásil Vít Rakušan ke dni posledního zasedání městského zastupitelstva před letními prázdninami.

"Do té doby také doufám, že bude dokončeno několik záležitostí, u kterých ještě chci být. Máme tady dlouhodobě problematickou rekonstrukci ulice Pražská, která by se měla v průběhu května dokončit a vnitřně jsem se rozhodl nepředávat svému nástupci žádný nedokončený problém. To je právě tato rekonstrukce. Zároveň ještě chci být u stanovení nějakých základních podmínek pro budoucí architektonickou soutěž na stavbu nové kolínské knihovny. Na tom teď s panem architektem pracujeme," řekl Vít Rakušan.

Po odstoupení kolínského starosty ho v jeho funkci s největší pravděpodobnosti vystřídá současný místostarosta Michael Kašpar.

"Začal jsem starostovat ve svých 32 letech bez předchozí politické zkušenosti v roce 2010 a voliči nám tady dali dvakrát za sebou přes 60 % hlasů, což je nevídané. Občas je dobré odejít právě ve chvíli, kdy člověk za sebou ten úspěch má a cítí, že to někdo může dělat lépe a s plným nasazením. To pan místostarosta Kašpar určitě je," řekl Vít Rakušan.

"Moje plány jsou pokračovat v té práci, kterou tady máme rozdělanou. Já jsem tady už pátým rokem, myslím si, že ta naše práce pod vedením pana starosty Rakušana je v Kolíně dobře rozdělaná a chci v ní pokračovat. Samozřejmě nějaké drobné změny mám na mysli také, ale nic zásadního v tom, co jsme tady nastavili, bychom chtěli pokračovat, protože si myslíme, že je to nastaveno pro obyvatele města tak, aby se město rozvíjelo," řekl Michael Kašpar.

V Kolíně by ale Vít Rakušan nadále rád zůstal - a to jako radní. Podle jeho slov chce vidět, jak se město rozvíjí a posouvá dál.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu