• Načítám...
>

Na lince 348 se jezdí lépe

Na lince 348, která jezdí mezi Prahou a Neratovicemi, začaly jezdit nové kapacitní autobusy. Vozy jsou nízkopodlažní a klimatizované a splňují tak už nové standardy Pražské integrované dopravy.

Reklama

Nasazením nových kloubových kapacitních autobusů vstoupila integrace dopravy v oblasti Neratovicka do další kvalitativní fáze. Cestující nejen z Neratovic ale i z dalších obcí, jako jsou Líbeznice nebo Bořanovice, budou mít k dispozici mnohem komfortnější způsob dopravy.

"Oblast Neratovic byla pilotním projektem společné integrace Středočeského kraje a Prahy, která byla spuštěna před 4 lety. Také jsem se na tom tehdy podílel. Již tehdy jsem předpověděl, že tedy bude potřeba ty kloubové autobusy nasadit. Tehdy to znělo jako sci-fi, dnes se to ale stává realitou," řekl Martin Jareš, zástupce ředitele pro dopravu IDSK.

"My teď narážíme na to pravidelně každé ráno, že se nám cestující do těch stávajících autobusů téměř nevešli a cestování bylo nepohodlné. Toto je důležitý příspěvek k tomu, aby se jim cestoval snáze," řekl Martin Kupka, starosta obce Líbeznice.

"Ty kloubové autobusy mají o 50% větší kapacitu, jen o 20% vyšší náklady. Myslím si, že teď je to tak obrovský kvalitativní skok v té kapacitě, že teď ten provoz bude nějakým způsobem fungovat stabilně a kvalitně," řekl Martin Jareš.

"Lidé budou mít i větší komfort, jak jsem se díval na vybavení. Ten autobus jde s dobou, má tam různé nabíjecí stanice," řekl Libor Řápek, starosta obce Bořanovice.

Nasazení kapacitních autobusů podporuje i Středočeský kraj. Kloubové autobusy totiž nejen zvyšují komfort cestování, řeší i řadu dalších problémů.

"Určitě to řeší i problém nedostatku řidičů, protože tím autobusem nahradíme dva. Řeší to problém dopravy v Ládví, kdy není kapacita pro další počty autobusů na příjezd," řekl Zdeněk Škaloud, vedoucí Odboru dopravy STC kraje.

"Jak se vám jezdí s tímto strojem?"

"Je to rozhodně modernější než staré modely, jezdí to dobře, je to nové a hlavně komfortnější pro cestující," řekl Lukáš Kroutil, řidič.

"A jak se vytáčíte v těch pražských zácpách?"

"V Praze je to v pořádku. Ty linky jsou postavené celkem dobře. Až na ty Neratovice, kde by to trasování chtělo trochu změnit," řekl Lukáš Kroutil.

"Jedná se prakticky o 2 krizová místa, která dovedeme vyřešit úpravou chodníků nebo nájezdem," řekl Roman Kroužecký, starosta Neratovic.

Kloubové autobusy už obsluhují i další obce ve Středočeském kraji. Například Týnec nad Sázavou nebo Jílové u Prahy. A počet linek s kapacitními autobusy se do budoucna bude zvyšovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu