• Načítám...
>

Čelákovice hostily mladé sportovce

Plavání a běh. To byly dvě disciplíny středočeského poháru. Nejlepší dětští závodníci se sjeli do Čelákovic, aby mezi sebou poměřili síly. Záštitu nad celou akcí přebrala hejtmanka kraje Jaroslava Pokorná Jermanová.

Reklama

Čelákovice hostily středočeský plavecko - běžecký pohár. Účastnili se ho ti nejlepší žáci základních škol.

"Probíhá tady již 18. rokem. Myslím si, že jsem byla už u každého ročníku. Úroveň je podle mě stoupající, protože některé děti tady plavou dokonce i pod minutu. Je radost se na to dívat," řekla Eva Bukačová, organizátorka závodu.

Soutěžilo se celkem v osmi věkových kategoriích.

"Menší děti plavou 50 metrů a potom běží 500 a starší děti plavou 100 metrů a běží kilometr. Běží se Gundersenovou metodou - kdo vyhraje plavání, tak s jakým rozdílem vyhrává, s tím rozdílem vybíhá," řekla Eva Bukačová.

"Záštitu nad tímto závodem přebrala v letošním roce paní hejtmanka. Středočeský kraj podporuje tuto akci finančním příspěvkem a ve Středočeském kraji se konalo 10 okresních kol a teď se koná krajské finále, do kterého postupují ti nejlepší ze všech okresů," řekla Lenka Škopová, vedoucí odd. mládeže a sportu STČ kraje.

Pro Středočeský kraj je sportovní vyžití dětí jednou z priorit a tak jdou do této oblasti nemalé finanční prostředky. Většina závodníků byla se svým výkonem spokojená.

anketa

Ač se všichni závodníci snažili ze všech sil, tradičně nebylo důležité vyhrát, ale zúčastnit se.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu