• Načítám...
>

Běžci uctili památku obětí v Lidicích

Nejen prověřit svou fyzickou zdatnost, ale zároveň i uctít památku obětí vypálených Lidic.To bylo cílem Běhu míru Kladno - Lidice, který se letos konal již posedmé. A vůbec poprvé se běželo i o Pohár hejtmanky Středočeského kraje.

Reklama

Děti, senioři, atleti ale i koloběžkáři či rodiče s kočárky. Ti všichni se postavili na start Běhu míru Kladno - Lidice, kterým tak uctili památku lidických obětí.

"Jsou 2 trasy. První trasa jsou jen atleti od gymnázia, kde byly umístě maminky s dětmi. Odtamtud vybíhám a běžíme přes Hřebeč až sem. Je to celkem 8,7 kilometru. Ostatní kategorie jsou výkonnostně slabší, tak ty startují v Hřebči. Je to pro seniory, děti a koloběžkáře a je to 2,7 kilometru. A u dětí mluvím o handicapovaných dětech. To jsou děti ze ZŠ Korálek. Pro ně děláme tu charitu, že se krajská rada, jako organizátor té akce, vzdala výnosu ze startovného a celé ho předáváme ředitelce školy Korálek," řekl Miloslav Vajs, organizátor.

Běh si nenechala ujít ani hejtmanka Středočeského kraje, o jejíž pohár se letos poprvé běželo.

"Myslím si, že spousta lidí se i díky tomu na ten památník podívá, protože ne každý si cíleně vyjede do Lidic do památníku na výlet, protože to není příliš radostné. Je ale potřeba si tyto události připomínat neustále," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

anketa

Po samotném závodě se jeho účastníci přesunuli k pomníku lidických dětí, kde uctili památku tamních obětí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu