• Načítám...
>

Stavba roku střední Čechy má vítěze

Reklama

Stavba roku střední Čechy má své vítěze. Na ceremoniálu, který proběhl na SOŠ stavební v Kolíně se rozdávaly ceny v několika kategoriích.

"Jedná se o kategorie pozemní stavby, bezbariérové stavby, dopravní stavby a poslední kategorie jsou regionální stavby. Takže v každé kategorii jsme předali jedné vítězné stavbě, rsp. hlavním aktérům té výstavby, certifikáty," řekl Aleš Zahajský, představitel organizačního výboru.

Porota tak hodnotila např. lávky, sportoviště i rekonstrukce budov. Jednu z prvních cen si odnesla také samotná SOŠ stavební, ve které se ceremoniál odehrávala. Porotu zaujalo zpracování místní fasády.

"Jsem rád, že to tak dopadlo, i když některým se ta fasáda moc nelíbí. My jsme se ale tímto zviditelnili a navíc ta fasáda je podle návrhu našeho žáka, který s tím vyhrál celostátní soutěž odborných dovedností, takže jsem rád, že se mu to slíbilo a dokázalo se, i díky investorovi, kterým je krajský úřad, toto dotáhnout do cíle," řekl Jindřich Synek, ředitel SOŠ a SOU stavební - Kolín.

"Mám velkou radost, že jsem dnes mohl přebrat cenu za první místo. To znamená, že SOŠ stavební, ve které jsme dnes byli hosty, se svou novou fasádou v této soutěži zvítězila," řekl Martin Herman, radní Středočeského kraje.

Hlavními organizátory jsou Obchodní gremium, Středočeský kraj, město Kolín a také SOŠ stavební v Kolíně. Porota posuzuje kvalitu i funkčnost přihlášených staveb.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu