• Načítám...
>

SCCR vydala novou mapu rozhleden

Vyhlídky jsou velmi oblíbeným cílem turistů při putování krajinou. Středočeská centrála cestovního ruchu proto vytvořila mapu 30 rozhleden, která představuje zároveň užitečné informace. Pro zájemce jsou mapy připraveny jak v tištěné tak i v elektronické verzi.

Reklama

Obdivovat krajinu Středočeského kraje z ptačí perspektivy mohou turisté i díky velkému počtu rozhleden. Přesný přehled o jejich umístění a blízkém okolí nabízí nová mapa.

"Víme, že rozhledny jsou velmi často oblíbeným cílem výletníků. A žádná taková mapa neexistovala, takže jsme se rozhodli dát dohromady seznam těch 30 nejvýznamnějších," řekla Kateřina Kubíčková, tisková mluvčí SCCR.

"Ta kritéria byla samozřejmě stoprocentní bezpečnost pro návštěvníky, zajímavý výhled," řekl Martin Draxler, radní Středočeského kraje.

Na své si přijdou i cestovatelé, kteří rádi obdivují zajímavou architekturu. Některé z rozhleden totiž patří mezi významné stavby kraje. 

"Rozhledna Čížovka, která je v CHKO za Mladou Boleslaví, získala titul Rozhledna roku 2018, takže to byl první impuls pro vytvoření mapy rozhleden ve Středočeském kraji," řekl Martin Draxler.

Mapa poskytuje i užitečné informace, které jsou zpracované ve stručném grafickém přehledu. V něm lze např. dohledat zmínku o tom, co vše je z rozhledny vidět, jaká je nadmořská výška vyhlídkové plošiny, případně otevírací dobu.

"Asi každého zajímá nejvíce kde ta rozhledna leží, v jaké leží výšce. Zajímavost je také výška plošiny, kolik schodů k ní vede. A v neposlední řadě určitě i cena vstupného a to, co je možno z rozhledny vidět a určitě i tipy na zajímavá místa v okolí, protože rozhledny jsou častým cílem třeba cyklovýletů," řekla Kateřina Kubíčková.

Zájemci si mohou mapu stáhnout z webových stránek Středočeské centrály cestovního ruchu nebo si vyzvednout tištěnou verzi v pražském Infocentru na adrese Husova 21.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu