• Načítám...
>

Žena regionu je z Příbrami

Žena regionu. To je soutěž, která oceňuje úsilí výjimečných žen. Ty mnohdy svůj pracovní ale i volný čas obětují ostatním. Svojí ženu regionu má i Středočeský kraj. Během slavnostního večera se představilo všech deset finalistek a i jejich výjimečné příběhy.

Reklama

V prostorách centrály cestovního ruchu Středočeského kraje proběhlo vyhlášení regionálního kola soutěže Žena regionu. Ta oceňuje výjimečné ženy, které pomáhají lidem či zvířatům. Letos už to je 10. ročník.

"Okolo je spoustu zajímavých žen, které dělají něco nad rámec svých běžných pracovních povinností. Ví o tom buďto nejbližší okolí, nebo o tom neví prakticky nikdo. Každý příběh si zaslouží ocenění a inspirují nás," řekla Marie Heřmánková, výkonná ředitelka projektu.

Inspirací jsou i pro hejtmanku Středočeského kraje, která soutěž podporuje.

"Pro mě je důležitá každá soutěž, která podporuje něčím výjimečné ženy a ženy vůbec, protože si pořád ještě myslím, že nemají dostatečné zastoupení, jaké by měly mít napříč společností. Ve středních Čechách máme mnoho šikovných žen a já jsem ráda, že mám tu čest potřetí ve své funkci poblahopřát a předat aspoň květiny vítězkám regionálního kola," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Vítězkou se nakonec stala Jana Puklová Havelková, která je zakladatelkou spolku Radost Příbramáčkům.

"Je to spolek obyčejných lidí - občanů ČR, kteří se snaží pomáhat dětem ze sociálně slabých rodin, dětem a matkám z azylových domů, ale i rodinám, které postihla nějaká tragická událost. Úmrtí dítěte nebo vážná nemoc. Spolek se snaží pomáhat a dělat různé akce," řekla Jana Puklová Havelková, Žena regionu STČ 2019.

Pokud se chcete o spolku dozvědět více, můžete se podívat na stránky radostpribramackum.cz.

Kdo se pak stane celorepublikovou ženou regionu se dozvíme 30. října.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu