• Načítám...
>

V Kladně vyhlásili Babičku roku

Středočeský kraj poprvé zvolil Babičku roku. Regionální kolo soutěže se uskutečnilo u příležitosti Dne seniorů. Vítězka bude kraj reprezentovat na celorepublikovém finále v Olomouci.

Reklama

Hudba, tanec a zábava. Tak by se dalo definovat slavnostní vyhlášení soutěže Babička roku Středočeského kraje. Ta se letos konala poprvé a byla určena pro seniorky starší 55 let.

"Dnes zde uvidíme babičky, které opravdu postoupily už z jednoho výběru, nemohou zde soutěžit všechny, takže toto je opravdu ten top výběr," řekla Marika Kreuzerová, organizátorka.

Akce se konala u příležitosti Dne seniorů. Těm přijela popřát i hejtmanka Středočeského kraje.

"Já bych jim přála hlavně zdraví, protože pro ně a pro nás všechny je zdraví základ toho, abychom mohli prožít plnohodnotný život. A já si myslím, že oni si zaslouží prožít ho aktivně, v pohodě, bez zdravotních problémů. Takže hlavně zdraví. Myslím si, že to je to nejdůležitější," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Na finalistky středočeského kola čekalo několik disciplín. Absolvovat musely třeba rozhovor nebo módní přehlídku. A nechyběla ani volná disciplína, která u diváků sklidila velký potlesk. Výkony soutěžících na pódiu hodnotila porota. V té usedli i zástupci Středočeského kraje.

"Je velmi těžké vybrat jednu babičku, která bude vítězka soutěže, protože babičky zatím absolvovaly první disciplínu a všechny byly úžasné. Naštěstí je nás v porotě 5, tak jsem zvědavá, jak se pak domluvíme," řekla Aneta Heřmanová, radní Středočeského kraje.

"Přihlásili mě moje kamarádky z naší organizace Svazu žen ve Švermově. Mě by to v životě nenapadlo, cpát se do takové elity babiček, protože já jsem opravdu ta obyčejná babička, která miluje svá vnoučata a možná dělá ještě něco navíc, ale to je všechno," řekla Vladimíra Laštovičková, Babička roku Středočeského kraje.

Vítězka bude reprezentovat Středočeský kraj na celorepublikovém finále v Olomouci.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu