• Načítám...
>

V Klínci vzplála Masarykova vatra

V Klínci u hasičské zbrojnice vzplála Masarykova vatra. Součástí vzpomínkové akce bylo i položení věnce k pomníku padlých a zastavení u Lípy svobody.

Reklama

Členové Okresního sdružení hasičů a veřejnost se setkali u hasičské zbrojnice Klínec, aby společně pochodem přes obec uctili památku obětí první světové války. A následně položili věnce u pomníku padlých. Poté průvod pokračoval k Lípě svobody, která zde byla vysazena ke 100. výročí založení republiky.

"Právě my zasloužilí hasiči chceme uctívat tradice národní. Vzpomněli jsme také vysazování lip, které jsou národním stromem naší republiky. A spolupracujeme na tradicích se spolkem Vltavan Davle a s Dělnickou tělocvičnou jednotou Havlíček z Řevnic, abychom společně takové tradice udržovali," řekl Zdeněk Rychlý, vedoucí Klubu zasloužilých hasičů.

Následně na to se všichni vrátili k hasičské zbrojnici, kde byli připraveni muzikanti, kteří zahráli oblíbené písně T. G. Masaryka - Ach synku synku, Teče voda teče a státní hymnu. Poté byla zapálena Masarykova vatra, které se účastnil i radní Středočeského kraje Robert Bezděk.

"Důležitý je ten okamžik, že jsme se tu dnes sešli a uvědomili si, kdo vlastně jsme, odkud jsme přišli a kam jdeme," řekl Robert Bezděk, radní Středočeského kraje.

Zapalování Masarykovy vatry má své kořeny už v roce 1935. Během druhé světové války a za vlády komunismu byla však tato tradice přerušena. V obci Klínec ji členové Okresního sdružení obnovili v minulém roce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu