• Načítám...
>

Koloběh Říčany pomáhá potřebným

Nakoupit a přitom pomoci potřebným mohou nyní obyvatelé Říčan. Na Masarykově náměstí se totiž otevřel charitativní obchůdek Koloběh. Lidé tu mohou nejen nakupovat, ale i nosit sem věci, které již nepotřebují a mohou posloužit ostatním.

Reklama

V Říčanech byl otevřen charitativní obchůdek Koloběh. V něm si můžete vybrat z několika stovek kusů oblečení, bytových doplňků, knih i hraček a jejich nákupem podpořit dobrou věc.

"Vloni v participativním rozpočtování města zvítězila myšlenka říčanské paní Ivany Drbohlavové na dobrovůlný obchůdek, kam by lidé zkrátka darovali to, co už sami nepotřebují, ale někomu jinému to může posloužit, tam že by se ty věci prodávaly a výtěžek by šel na charitu," řekla Eva Hazdrová Kopecká, ředitelka Koloběhu Říčany.

"Ve spolupráci se sociálním odborem města budeme vytipovávat potřebné rodiny, potřebné lidi, kterým budeme výtěžek obchodu předávat," řekla Martina Vavřincová, zástupkyně ředitelky Koloběhu Říčany.

Město Říčany za tímto účelem zřídilo příspěvkovou organizaci, která má chod obchodu na starosti, díky které bylo v obchůdku vybudované tzv. mezigenerační centrum.

"Kde by měly probíhat nejrůznější aktivity, které budou právě z výtěžku obchodu financované. A budou to nejrůznější vzdělávací nebo kulturní aktivity," řekla Martina Vavřincová.

"Takže my se budeme věnovat jednak charitě, tomu obchůdku, na principu přines - nakup - pomáhej, a také se budeme snažit, aby říčanští ožili, aby nám nosili své nápady, zkušenosti, aby sdíleli to co umí, dovedou a chtějí to předat dalším," řekla Eva Hazdrová Kopecká.

Koloběh najdete na Masarykově náměstí v Říčanech a pomoci svým nákupem tu můžete každý všední den od 10:00 do 18:00.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu