• Načítám...
>

Pohár dostali ti nejvšestrannější

Hejtmanův pohár je soutěž pro všechny základní školy a gymnázia. Soutěžící si v rámci ní prověřují své dovednosti na opičí dráze plné kreativních překážek. Výsledky poháru byly vyhlášeny v Praze a účastnily se školy ze všech krajů republiky.

Reklama

Brožíkův sál pražské Staroměstské radnice hostil děti ze základních škol nebo gymnázií. Konalo se tu vyhlášení soutěže O hejtmanův pohár.

"Jedná se o sportovně-dovednostní zdolávání opičí dráhy, která čítá několik disciplín. Ať je to skok snožmo, dřepy, slalom s florbalovou holí, běh, střelba na koš a tak dále. Ale podle našeho názoru je na této soutěži nejdůležitější to, že se zapojí celá škola," řekl Milan Kočí, předseda, Asociace amatérských sportů ČR.

Na vyhlášení byli zástupci všech 14 krajů ČR. A mezi nimi nechyběli ani reprezentanti Středočeského kraje.

"Jsme jedním z nejobéznějších národů, ale také se zvyšuje i doba pobytu dětí u tabletů a u různé podobné elektroniky. Takže si myslím, že každá činnost, která ty děti dostane od těchto přístrojů a umožní jim se hýbat a soutěžit, je vítaná a podporovaná," řekl Martin Herman, radní Středočeského kraje.

Nejúspěšnější středočeskou školou byla Základní a praktická škola z Českého Brodu.

"Zapojujeme se počtvrté, z toho potřetí se nám podařilo vyhrát 1. místo, obhájit hejtmanův pohár. Zapojujeme se celá škola, jsme škola speciální, takže všichni učitelé i děti podle svých možností sportují, malují, zpívají. Prostě vytvářejí vše, co nám ten hejtmanův pohár zadá za úkol," řekla Marie Šnajdrová, ředitelka, ZŠ a PRŠ Český Brod.

Na stupně vítězů se ve středních Čechách ještě dostala ZŠ Dolní Kralovice nebo ZŠ Magic Hill z Říčan.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu