• Načítám...
>

Jesenice plánuje výstavbu nové školy

Jesenické děti se do dvou let dočkají nové školy. Stavba složená z několika pavilonů by se mohla začít stavět v únoru příštího roku. Vyrůst by měla ve Zdiměřicích.

Reklama

Kapacita jesenické školy je již několik let nedostačující. Vedení města se proto rozhodlo pro stavbu nové budovy.

"Už nám v podstatě opravdu praská ve švech. Dnes už máme bohužel detašovaná pracoviště, kam máme umístěný první stupeň. Takže ti žáci pak musejí docházet na oběd do té hlavní budovy. Ta už dnes právě nestačí. Je to už opravdu nutně potřeba postavit novou školu," řekla Iva Řehulková, místostarostka Jesenice.

Se stavebními pracemi by se mohlo začít v únoru příštího roku. Škola by měla být dokončena nejpozději za necelý rok a půl.

"V této fázi jsme v okamžiku vyhlášení nové veřejné zakázky na generálního dodavatele stavby," řekl Pavel Smutný, starosta Jesenice.

Nová škola nabídne učebny pro 540 žáků 1. až 9. třídy. Její součástí bude i sportoviště nebo jídelna.

"Je rozdělena do několika pavilonů tak, aby mohly fungovat samostatně. Takže se jedná i o ekonomický provoz," řekl Pavel Smutný.

"A úplně samostatně máme 2 tělocvičny. Jednu větší, jednu menší i se samostatným vstupem, protože v našem městě ty tělocvičny jsou využívány, když je nevyužívá škola, různými sportovními kluby a podobně," řekla Iva Řehulková.

Náklady na stavbu nové školy včetně vybavení se vyšplhají na částku přes 400 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu