• Načítám...
>

Senioři si zaslouží jen to nejlepší

Reklama

Žádná rehabilitace by neměla smysl bez kvalitního spánku. Tam vše začíná i končí. 

"Ti senioři si musí odpočinout, protože odpočinek je pro ně také velmi důležitý v rámci rekonvalescence a regenerace organismu. Při návštěvách jednotlivých zařízení jsem si všimla, že ne všechna lůžka jsou kvalitní, mají anbidekubitní matrace, a proto jsem si řekla, že každý rok dáme několik milionů korun na nákup nových lůžek. V loňském roce jsme dali 10 milionů na nákup nových lůžek, což jsou ta, která tady vidíte a na kterých cvičí klient našeho domova. I v letošním roce jsme vysoutěžili ještě nová lůžka, která sem také dáme do tohoto zařízení," řekla Aneta Heřmanová, radní Středočeského kraje.

A když se senior vyspí dorůžova a nejde-li o již trvale ležícího klienta, má k dispozici celé rehabilitační centrum. 

"Řada těch klientů, kteří jsou starší generace ve věku 80 nebo 90 let, ani nic takového nezažila. Takže když je sem vezmeme, už jsou nadšení jen z těch krásných prostor a nejvíce se nám osvědčila kombinace několika těch přístrojů nebo zařízení. My jim většinou dáme vodoléčbu, která je dle stavu. Buď malé perličky na nohy, nebo tu máme vířivky na nohy a na ruce. Potom ti lidé většinou po těch vířivkách, kdy dojde k prokrvení končetin, prohřátí těch bolavých svalů, jdou na rotoped, kde je zase možnost přidat jim motor, který jim lehce s pohybem pomáhá, kde potom prohřátí v těch vířivkách se ty svaly a klouby prohýbou. A na závěr je potom dáváme na relaxaci buď, kdo má zájem, na prohřátí do sauny, kterou samozřejmě uzpůsobujeme seniorům, nastavujeme příjemnou teplotu 30 stupňů na 20 minut. K tomu jim pustíme relaxační hudbu, vonné olejíčky a klient si tam 20 minut sedí. Nebo, kdo má zase rád spíše chlad a jinou relaxaci, tak tu máme solnou jeskyni, která je hodně oblíbená," řekla Markéta Kymlová, fyzioterapeutka.

"Já jsem od toho, abych ve středních Čechách seniorům zajišťovala co nejlepší život a sháněla peníze pro to, aby se měli dobře. Myslím, že tady v Sedlčanech je to vidět, protože to, co tady teď natočíte, stálo necelých 2,5 milionu korun. Já si myslím, že senioři jsou ta skupina lidí, která si zaslouží naši úctu, protože celý život pracovali, starali se o děti, přinášeli něco společnosti. A teď si myslím, že ta společnost by jim to měla vrátit. Mě vychovala babička s dědou. Umřel mi táta, když jsem byla malá. Takže já k seniorům mám blízko. Proto je to taková skupina lidí, kterých já se vždy budu zastávat," řekla Aneta Heřmanová.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu