• Načítám...
>

V Dobříši mají kroužek robotiky

Robot ozobot - právě tímto zajímavým kouskem se mohou pochlubit v ZŠ Dobříš, kde je nově kroužek robotiky. Druháci a třeťáci již zvládají naprogramovat ozobota pomocí barevných fixů, vypracovávají pro něj trasy různé náročnosti a naučili se ho programovat také za pomoci počítače. Škola má ale ještě jednoho robota, díky kterému se děti zapojily do soutěže VEX IQ Challenge v Praze - Letňanech.

Reklama

Na dobříšské ZŠ na Komenského náměstí otevřeli nově kroužek robotiky. Žáci 1. i 2. stupně se v něm učí, jak proniknout do tajů programování. A to díky malým robotům ozobotům.

"Já jsem se poprvé s robotikou jako takovou setkala na konference, která se nazývá Digitální technologie ve výuce. Nadchla mě právě ta jednoduchost, že se to dá použít v podstatě v kterémkoliv předmětu. Čím častěji jsem jezdila na tu konferenci, tím více jsem chtěla toho ozobota přivézt k nám na školu," řekla Monika Cieslik, učitelka ZŠ Dobříš.

Což se podařilo. A tak žáci z 2. i 3. třídy zvládají po necelém půl roce práce ozobota naprogramovat pomocí barevných fixů.

"Zájem o ten kroužek byl tak velký, že jsme museli rozdělit žáky, kdy první půl rok chodí žáci 2. a 3. tříd, se kterými jsem myslela, že se dostaneme pouze k těm fixům. Nicméně oni všichni zvládli i programovat ozobota pomocí počítače," řekla Monika Cieslik.

anketa

"Na naší škole ještě máme jiné roboty. Je to stavebnice VEX IQ, což už je složitější i programovací jazyk, i ta stavebnice. Žáci si toho robota musí sami postavit," řekla Monika Cieslik.

A právě s tímto robotem se děti ze ZŠ v Dobříši před několika měsíci účastnili soutěže VEX IQ Challenge v Praze - Letňanech, kde obsadili 12. místo ze 33 soutěžících.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu