• Načítám...
>

Okolí Hvězdy dostane novou tvář

Prostranství před bývalým obchodním centrem Hvězda v Berouně by mělo brzy projít rekonstrukcí. Ta počítá s dostatkem nových odpočinkových ploch, se zelení, průchody napříč areálem i s prostorem pro konání veřejných akcí. Město tak zohlednilo připomínky občanů i kvalitní nápady z předchozích studií.

Reklama

Prostranství před bývalou Hvězdou, které se nachází v centru velkého sídliště v Berouně, dostane novou tvář. A místní se mají na co těšit.

"Prostranství před Hvězdou je v podstatě jediný prostor, který lze považovat za něco, kde by mohlo být centrum, kde se budou lidé ze sídliště v budoucnu scházet. Už naši předchůdci se pokoušeli zadat nějakou studii na to, co by se s tím prostorem dalo udělat. Ta naše je kompilátem všeho, co napadlo předchozí architekty a bylo to dobré, protože jsme se snažili vyloučit nápady, které byly někdy až šílené," řekla Soňa Chalupová, starostka města Beroun.

Chystaná proměna slibuje rozdělit prostranství do několika částí a berounští se díky ní dočkají příjemného a důstojného prostoru vybízejícího mimo jiné i k volnočasovým aktivitám.

"Je tam další místo, které může sloužit jako takový amfiteátr, protože i v minulosti se tam pořádaly menší lokálnější koncerty. Může to být místo, kde se budou setkávat i lidé, bude tam velký vodní prvek, který by měl ochlazovat celou tu plochu a samozřejmě je to i místo, kde se budou určitě rády probíhat děti. A zhruba třetina, možná více než třetina, té plochy bude zelená, kde bychom rádi umístili i nějaké umělecké prvky, které ovšem budou sloužit nejen pro to, abychom se na ně dívali, ale aby třeba i ty děti si v tom mohly prolézat. Bude to takový multifunkční prostor pro všechny," řekl Michal Mišina, místostarosta města Beroun.

V současné době se připravuje projekt pro územní rozhodnutí. Následovat pak bude projektová dokumentace pro stavební povolení a výběr vhodného dodavatele. Samotná realizace by pak mohla začít na začátku roku 2021.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu