• Načítám...
>

Kraj plánuje přilákat více turistů

Na území Středočeského kraje se nachází velký počet historických památek a kulturního vyžití. Málokdo je však zná nebo je měl možnost navštívit. Středočeská centrála cestovního ruchu se proto rozhodla na ně upozornit zajímavými kampaněmi. O jaké se jedná, to se dozvíte v reportáži.

Reklama

Velký počet hradů, rozhleden, měst nebo míst spojených se životem významných českých osobností, jako byl např. Josef Lada nebo Karel Čapek. To a mnohem více nabízí Středočeský kraj. Jak na tato místa nalákat více turistů, to je úkol pro Středočeskou centrálu cestovního ruchu. 

"Celý Středočeský kraj má obrovský potenciál, který zdaleka není využit tak, jak by mohl být. A je to jen o tom být dobře připraveni na ty turisty, mít připravené takové zážitky, výlety a tak je mít do detailu propracované, aby si ten turista uchopil ten výlet, věděl, že odsud vyjede, toto zažije, tak a tak dlouho mu to bude trvat, tam popojede, tam se může stravovat, tam může případně i přespat," řekla Zuzana Vojtová, ředitelka SCCR.

K tomuto účelu slouží turistické infocentrum v Husově ulici. Kromě prodeje zájezdů, turistických karet, suvenýrů a upomínkových předmětů poskytuje i cenné rady a tipy na výlety spojené s nejrůznějšími zážitky.

"My vlastně máme celkem bohatý ediční plán. Každoročně vydáváme několik titulů. Tím asi největším hitem letošního léta byla především naše mapa pivovarů. Tam jsme zaznamenali nejen ty velké pivovary, ale i minipivovary, které se v kraji nachází. Poté vyšla mapa rozhleden, která nám mapuje něco okolo 20 rozhleden, které nabízejí ty nejkrásnější výhledy na středočeskou krajinu," řekla Karolína Kratochvílová, projektová manažerka SCCR.

To ale není vše. Na jaře tohoto roku bude např. vydána mapa filmových míst. Ta představí lokality, kde byly natáčeny české i zahraniční pohádky, komedie, dramata či akční snímky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu