• Načítám...
>

Malešov zrekonstruoval silnici

Vybrané úseky silnic mezi zástavbou rodinných domů zrekonstruovala obec Malešov. Využila k tomu dotaci z programu podpory venkova. Tu každoročně využívá několik desítek obcí, kterým pomáhá v rozvoji.

Reklama

Obyvatelé středočeského městyse Malešov se dočkali zrekonstruovaných místních komunikací. Ty mají zpříjemnit život zejména občanům žijících v zástavbě v okolí těchto silnic.

"To je od opravy kanalizace, která tady je dešťová, splašková a voda, která je v majetku Vodohospodářské společnosti Kutná Hora. Takže pro nás je to oprava dešťové kanalizace, kompletní odbagrování toho, co tady zbylo po původní komunikaci. A celková oprava, tedy obrubníky, dlažba, parkovací místa, protože těch je tady vždy málo a těch aut momentálně přibývá," řekl František Bláha, starosta městyse Malešov.

Na rekonstrukci komunikace se podílel i Středočeský kraj. Ten přispěl více než 1 milionem korun.

"Je to velmi populární dotace z programu na podporu venkova. A populární je proto, že není určeno na co musí směřovat, je to dotace tzv. na obyvatele, takže obec si s ní naloží podle svých potřeb. A tady se vrhli na rekonstrukci silnic," řekl Martin Herman, radní Středočeského kraje.

"Rekonstrukce komunikací je asi to, co nás teď trápí nejvíce. Těch dotačních titulů je na to velice málo, většinou je to z Ministerstva pro místní rozvoj, ale ta poptávka je tam prostě veliká, takže nám se opravdu líbí taková dotace, kterou můžeme použít na co chceme. To opravdu oceňujeme a doufáme, že to v budoucnu bude opět," řekl František Bláha.

Celkové náklady na opravu se vyšplhaly ke 2,5 milionu korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu