• Načítám...
>

Most přes Pšovku se opravuje

Od 20. ledna je zcela uzavřen most přes Pšovku v Chloumecké ulici v Mělníku. Ten byl už ve velmi špatném stavu. Rekonstrukce se dotkne jak řidičů, tak i cestujících v MHD. Naopak pro pěší tu je připravená provizorní lávka.

Reklama

Frekventovaný most přes říčku Pšovka v Chloumecké ulici v Mělníku je zcela uzavřen.

"My jsme se rozhodli k opravě toho mostu proto, že ten jeho technický stav není příliš dobrý a přitom je před námi výstavba druhé části obchvatu, kdy po tomto moste povede značná část objízdných tras. Musí se opravit kompletně vozovka, pilíře toho mostu a všechny sítě, které se tady během mnoha let nahromadily, budou překládány na vedlejší lávku," řekl Milan Schweigstill, místostarosta města Mělník.

Most by se měl rekonstruovat až do konce května. A tak řidiče čeká řada omezení.

"Teď v době uzavírek to je poměrně problematické, protože je to frekventovaná komunikace mezi významnými obchodními centry, takže se to musí objíždět po jiných a poměrně dlouhých trasách. Pěších se to v zásadě nedotýká, protože firma dostala za úkol tam vybudovat náhradní lávku. Ta už v tomto okamžiku stojí," řekl Milan Schweigstill.

Změny se ale dotknou i hromadné dopravy. Dvě linky autobusů totiž pojedou po náhradních trasách.

"Linka 474 po dobu uzavírky nebude obsluhovat zastávku Koupaliště a linka 747 pojede z Koupaliště kolem vlakového nádraží a na autobusovém nádraží bude mít konečnou. Linka tak nebude obsluhovat stanici Pivovar," řekla Barbora Walterová Benešová, tisková mluvčí města Mělník.

Celková rekonstrukce tohoto mostu vyjde zhruba na 6 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu