• Načítám...
>

Biomedicínské inženýrství nabízí široké uplatnění

Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUT v Kladně nabízí jako jedna z mála vysoký škol u nás nejmodernější technologie. Díky individuálnímu přístupu a široké nabídce žádaných oborů mají absolventi stoprocentní uplatnění na trhu práce. A vy máte jedinečnou možnost se podívat, jaké obory a možnosti studia nabízí.

Reklama

Fakulta biomedicínského inženýrství Českého vysokého učení technického v Praze vychovává prakticky vzdělané odborníky zaměřené na technické, zdravotnické a bezpečnostní obory.

"Zájemci o oblast zdravotnictví si mohou vybrat ze 4 profesních bakalářských studijních programů. Fyzioterapie, radiologický asistent, laboratorní diagnostika ve zdravotnictví a zdravotnické záchranářství. Ve výuce využíváme unikátní pracoviště a laboratoře s nejmodernější přístrojovou technikou. Zájemcům o krizové řízení a ochranu obyvatelstva nabízíme bakalářský studijní obor plánování a řízení krizových situací. Když vybere jakýkoli studijní obor, bude mít jistotu dobrého uplatnění na trhu práce, případně bude moci pokračovat na naší fakultě ve studiu magisterském," řekl Zdeněk Hon - proděkan Fakulty biochemického inženýrství.

K výuce jsou využívány laboratoře s unikání a nejmodernější přístrojovou technikou. Jedná se například o robotickou rehabilitaci, hi-tech pacientské simulátory nebo plně vybavený sanitní vůz. Jedním z prvních akreditovaných oborů fakulty je biomedicínský technik.

"Naši absolventi po absolutoriu mohou nastoupit do zdravotnického zařízení jako biomedicínští technici. Tím jsme svým způsobem výjimeční, jak v rámci ČVUT, kde jsme jediní, tak i v rámci ČR, kde jsme jedna ze 4 fakult, která má tuto možnost," řekl Jiří Hozman - garant oboru Biomedicínský technik.

Studenti jsou připravováni zejména na práci s širokým portfoliem zdravotnické techniky. A to v různých provozech nemocničního zařízení.

"Ať už jsou to různé kliniky, operační sály, jednotky intenzivní péče, anesteziologicko - resuscitační oddělení a podobně. S tím souvisí i to, že celá naše výuka je založená z jedné třetiny na laboratorní výuce a v tomto smyslu je interdisciplinární výuka pokryta i speciálními technologiemi a vybaveními v našich laboratořích," řekl Jiří Hozman - garant oboru Biomedicínský technik.

Dalším neméně zajímavým oborem je Informatika a kybernetika ve zdravotnictví.

"Studenti se tady, kromě základů informatiky, programování a algoritmizace, naučí základy zdravotnictví, aby mohli účinně komunikovat se zdravotnickým personálem nebo s odborníky ve zdravotnictví," řekl Zoltán Szabó - vedoucí katedry Biomedicínské informatiky.

V České republice neustále roste poptávka po zkvalitnění zraku. K tomu přispívá i fakt, že kvalita péče se v posledních letech výrazně zvýšila. Pokud vás toto zaměření zaujalo, obor Optika a optometrie je pro vás jasná volba.

"Zabývá se aplikací kontaktních čoček, měřením zraku a výrobou brýlí. Populace nám stále stárne, tak je větší zájem o korekce zraku. Tudíž má obor optometrie budoucnost," řekl Jakub Král, vysokoškolský asistent, obor Optika a optometrie.

Jestliže vás zajímá moderní technologie a medicína, pak je studium na Fakultě biomedicínského inženýrství v Kladně nejlepší variantou pro váš profesní růst ve špičkového odborníka.   

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu