• Načítám...
>

V Kladně budou rodiny v bezpečí

Bezpečná rodina. To byl název tématického večera v kině Sokol v Kladně. Odborníci návštěvníkům akce poradili s tím, jak zajistit bezpečí sobě i členům své rodiny, jak se zachovávat v krizových situacích a zachovat klidnou hlavu. Večer svým vystoupením zpestřil i Felix Slováček a výtěžek z večera bude předán Azylovému domu ČK Kladno.

Reklama

Jste připraveni zvládnout ohrožení, která vás mohou denně potkat v běžném životě? Víte, jak ochránit své malé dítě před úrazem nebo pedofilem? Dokážete podat první pomoc nebo se ubránit útočníkovi v parku?  Na všechny tyto otázky dostali odpověď maminky, tatínkové, ale i děti, zkrátka všichni, kteří se zúčastnili tématického večera s názvem Bezpečná rodina v kině Sokol v Kladně. Řeč byla o bezpečnosti rodiny a bezpečnosti v rodině.  Zájemcům se představila Městská policie Kladno, záchranáři ze zdravotnické firmy First aid a především bezpečnostní expert David Bohbot. Ten byl hlavním řečníkem.

"David Bohbot navštěvuje školy už 16 let s různými přednáškami, ale tohle byl první velký večer. Ten bude pokračovat, čeká nás série přednášek - například Bezpečná škola, Bezpečná nemocnice  a další," řekl vedoucí projektu Bezpečná rodina Petr Smorádek.

"Podle mého názoru je ještě hodně věcí, které jsou potřeba tady udělat. Pozitivní je, že vidím, že mnoho lidí začalo vnímat, že jsou nový hrozby. Je vidět, že se lidi snaží, ale nevědí, jak. Já bych s tím moc rád pomohl s mými zkušenostmi a se zkušenostmi ze státu Izrael," prozradil bezpečnostní expert David Bohbot.

David Bohbot se narodil v Haifě v roce 1968 a do České republiky přijel za otcem, který tu podnikal.  Líbí se mu česká povaha, ale svět podle něj není růžový.

"Kdekoliv je ještě hodně toho , co můžeme udělat. Musíme vnímat, že do dneška jsme tu neměli příliš krizových situací, které jsou možné. Všichni jsme viděli reakce na koronavirus, všichni byli překvapení," doplnil David Bohbot.

ANKETA

"V krátkosti jsme shrnuli taková ta nebezpečí, která dětem hrozí, ať už jsou samy doma, nebo samy na ulici nebo v internetovém světě," dodala Alena Purkytová, mluvčí kladenské Městské policie Alena Purkytová.

Večer zpříjemnil se svým saxofonem i Felix Slováček.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu