• Načítám...
>

Líbeznice si pomáhají

Líbeznice spustily facebookovou stránku s názvem Líbeznice si pomáhají. Propojuje lidi, kteří v současné nelehké situaci dobrovolně pomáhají svým spoluobčanům a to všemožným způsobem. Cílem dobrovolnické pomoci jsou hlavně senioři.

Reklama

Facebooková skupina Líbeznice si pomáhají je skutečně pestrou přehlídkou nejrůznějších aktivit, kterými si lidé v této situaci snaží pomoci navzájem. Od zajišťování hygienických potřeb, šití roušek a s tím souvisejících náhradních dílů k šicím strojům až po kvásek na chleba. Skupina pak samozřejmě slouží hlavně dobrovolníkům, kteří pomáhají seniorům.

"Ti dobrovolníci nakupují starším lidem, zajišťují ten nezbytný kontakt byť po telefonu," říká starosta Líbeznic Martin Kupka a dodává: "Myslím, že i tohle je důležitá vzpruha pro ty, kteří zůstali často doma sami a slyší v televizi, jak jsou nejohroženější skupinou. Snažíme se dbát i na to, aby se psychicky nepropadli, abychom pro ně měli i pozitivní zprávy a aby to opravdu byla opravdu dobrá služba v situaci, která je kritická, která je nouzová."

Skupina dobrovolníků pochází z rozmanitých sociálních i věkových skupin a nouzi o ně obec rozhodně nemá. 

"Od samého začátku jsme měli obrovský převis nabídky dobrovolníků před poptávkou po jejich pomoci, tak jsme naopak přesvědčovali dobrovolníky, aby vydrželi, že pravděpodobně na jejich pomoc dojde. Teď těch lidí, kteří zůstávají doma a potřebují nakupovat, je víc a vlastně spíš přibývají, tak teď se uplatňuje ta pomoc v plném rozsahu," doplňuje Martin Kupka.

Vedení obce se také snaží pomoci malým firmám a drobným řemeslníkům. A to tím, že urychlila některé drobné opravy a další práce, s nimiž původně počítala až v pozdějším termínu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu