• Načítám...
>

V Mělníku rozváží jídlo seniorům

Někteří starší lidé mají při současných opatřeních problém nakoupit. Centrum seniorů Mělník se rozhodlo rozvážet jídlo osobám starším 70 let. Stačí jen zavolat a nahlásit osobní údaje.

Reklama

Od 1. dubna mohou senioři nad 70 let žijící v Mělníku požádat o rozvoz stravy  v období nouzového stavu, tedy v situaci kdy jim jídlo nemůže zajistit ani rodina. 

"V momentě, když jsme uzavřeli tento objekt, snažili jsme se o dvě věci. Za prvé, aby senioři neopouštěli své domácnosti.  Za druhé, aby nedocházelo ke křížení provozu. Tedy ke kontaktu s okolím. Takže jsme se rozhodli zajistit rozvoz obědů. Teď rozvážíme 30 obědů, " uvedl starosta města Mělník, Ctirad Mikeš

Služba je zpoplatněna. Za dovážku jídla včetně nandání do jídlonosičů zaplatí senioři 21 korun. S obědem, tedy polévkou a hlavním jídlem, vyjde celkem jídlo na 94 korun.

"V současné době vaříme jenom jedno jídlo a to z kapacitních důvodů, jelikož máme kuchyň rozdělenou na dvě, kdy by se náhodu něco stalo tak ať to jsme schopni zabezpečit," doplnil starosta města Mělník, Ctirad Mikeš . 

Obědy se seniorům rozvážejí v době od 10:00 do 13:00 hodiny ve třídílných nerezových nosičích uložených v termoobalech. 

"Používáme jen naše nádoby a ty pravidelně dezinfikujeme. Aby se šíření případného viru maximálně minimalizovalo," dodal  starosta města Mělník, Ctirad Mikeš. 

Každý zájemce obdrží jídelní lístek na celý měsíc. Pak už si jen zvolí si variantu stravy. S tím, že si může vybrat každodenní donášku či jen ob den. O víkendu služba nefunguje.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu