• Načítám...
>

Sítenský most čeká rekonstrukce

Kladeňáci se brzy dočkají nového mostu. Ten nahradí Sítenský most, který je ve špatném stavu. Jeho vzhled navrhne známý architekt Josef Pleskot.

Reklama

Již několik let poukazují obyvatelé Kladna na špatný stav Sítenského mostu. Z toho důvodu je na něm v současné době omezena kamionová doprava. Vedení města se nyní rozhodlo most zrekonstruovat, resp. postavit nový.

"Je to z toho důvodu, že byl postavený na konci 60. let a jeho životnost byla přibližně 50 - 60 let, takže ta už skončila. K tomu se přidal fakt, že v posledních letech nebyl úplně kvalitně opravován a udržován. To by ale stejně prodloužilo jeho životnost pouze o roky, nikoli o desítky let. Proto jsme se rozhodli, že ten most uděláme úplně nový. On by se možná dal nějak zásadně zrekonstruovat, ale jeho životnost by to prodloužilo pouze o několik let a my potřebujeme, aby vydržela dalších 50 nebo 100 let," říká Dan Jiránek, primátor města Kladno.

Sítenský most je jednou z hlavních dopravních tepen ve městě. Denně přes něj projede kolem 20.000 aut.

"Je to most přes který vede většina městské dopravy, ať už hromadné nebo dopravy osobními automobily. Takže po dobu té tzv. rekonstrukce, neboli výstavby nového mostu, bude doprava ve městě zásadním způsobem omezena. My potřebujeme, aby se to nesetkalo s modernizací železniční trati, protože klasicky se to objíždí zadem kolem sportovního gymnázia a pokud by se zrovna i tam něco stavělo, znamenalo by to totální dopravní kolaps ve městě," říká Dan Jiránek, primátor města Kladno.

O návrh budoucí podoby Sítenského mostu se postará architekt Josef Pleskot. Vycházet bude z parametrů zadaných městem.

"Chceme, aby byly zachovány stávající parametry. Samozřejmě šířka chodníků, která byla dimenzovaná v době, kdy se počítalo, že přes ten most budou chodit prvomájové průvody a tribuna byla nedaleko něj, tak jsou naddimenzované," říká Dan Jiránek, primátor města Kladno.

Podle slov kladeského primátora bude kladený důraz také na bezpečnost. Most totiž bývá častým cílem sebevrahů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu