• Načítám...
>

Vědecká knihovna v Kladně je otevřena

Středočeská vědecká knihovna Kladno obnovila svou činnost. Zaměstnanci upravili výdej a příjem knížek tak, aby došlo k minimálnímu kontaktu s návštěvníky. Zájemci si tak mohou opět zapůjčit svoji oblíbenou publikaci, aniž by jim hrozilo nakažení koronavirem.

Reklama

Středočeská vědecká knihovna v Kladně obnovila svou činnost. Zaměstnanci upravili systém výdeje a příjmu knížek tak, aby došlo k minimálnímu kontaktu s návštěvníky. 

Knihy mohou vrátit buď do Biblioboxu, který je pře knihovnou a funguje 24 hodin denně. Nebo mohou ve vestibulu odložit knihy na připravený vozík. Takže se s nimi příliš nemanipuluje. V tomto prostoru si mohou vyzvednout i objednané knihy," uvedla vedoucí odd. služeb, Ivana Feldmanová. 

Knihovna navýšila počet zapůjčených knížek z dvaceti na třicet kusů. Ve většině případů zaměstnanci připraví objednávku do několika minut. 

V běžném provozu je to doba dvou hodin, ale v tuto chvíli, jakmile si čtenář knihu objedná, je připravena do několika minut. Samozřejmě jiný režim je u knížek, které jsou uloženy ve skladech mimo knihovnu. Ty si může čtenář vyzvednout následující den," uvedla vedoucí odd. služeb, Ivana Feldmanová.  

Navrácené knihy jsou nejprve uloženy v meziskladu na 4 až 5 dnů do takzvané karantény a teprve poté jsou zpět zařazeny do fondu.  

My jsme zvolili metodu, která nám přišla jako nejpřijatelnější, nejšetrnější a zároveň ekonomicky výhodná. Takže v této karanténní místnosti přes noc pustíme ozonový generátor a předpokládáme, že pomůže zlikvidovat všechny choroboplodné zárodky," uvedl ředitel SVK Kladno, Tomáš Ondrášek. 

Čtenáři se nemusejí obávat ani poplatků za pozdní vrácení knížek. Ty se budou účtovat až od 1. června, kdy už bude knihovna fungovat v běžném režimu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu