• Načítám...
>

Ladův kraj má novou cyklostezku

Nově vystavěná cyklostezka s názvem Do Prahy na kole, vedoucí z Kolovrat do Mnichovic, v těchto dnech finišuje. ​Celá výstavba trvala rok a půl a nyní je připravena ke kolaudaci. Cílem stezky bylo vytvořit bezpečnou cestu pro sportovce do Prahy a zpět.

Reklama

Stavba nové cyklostezky s názvem Do Prahy na kole v těchto dnech finišuje. Jejím cílem je vytvořit bezpečnou cestu pro sportovce do Prahy a zpět.

"Vycházeli jsme z toho, že by stezka měla začínat v Praze. Začali jsme nedaleko železniční stanice Praha-Kolovraty. Sem dojede občan Prahy s Lítačkou a odsud může využít kolo, bezpečně projet městem Říčany, Světice, Všestary, až do Mnichovic. Ty jsou srdce Ladova kraje," říká David Michalička, místostarosta Říčan.

Na cyklostezce je několik míst k odpočinku. Mezi ně patří např. Lázeňská louka, říčanské náměstí, jezero Marvánek nebo oblast Na Vysoké.

"Tam vznikne první zastavení na cestě z Prahy. V těchto dnech probíhá realizace přírodního hřiště, kterému říkáme Hradby. Je to na rozhraní Prahy a Říčan. Shodou okolností tam prochází 50. rovnoběžka, takže bude celé místo tématicky laděno do stylu 50. rovnoběžky. Jsou tam i sociální zařízení. Tím, že cyklostezka prochází skrz města a obce, tak je žádoucí, aby lidé zastavili u místních podnikatelů a nakoupili u nich,"  říká David Michalička, místostarosta Říčan.

Celá výstavba trvala rok a půl a nyní je připravena ke kolaudaci. 

"Více méně se po ní dá v tuto chvíli legálně jezdit. Přesto že dílo je převzato s malými nedodělky, které se odstraňují, tak se tu dá jezdit,"  říká David Michalička, místostarosta Říčan.

Výjimkou je poslední úsek v Mnichovicích, kde se dokončuje stavba stezky Nad Potokem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu