• Načítám...
>

Místo cukrovaru vyroste parkovací dům

Chátrající objekt bývalého cukrovaru nedaleko železniční zastávky v Cerhenicích hyzdil současný vzhled městyse.​​ Budoucí parkovací dům bude mít dvě nadzemní podlaží.​Pokud půjde vše podle plánu, mohl by parkovací dům stát v Cerhenicích do konce tohoto roku.

Reklama

Někdejší brownfield, chátrající objekt bývalého cukrovaru nedaleko železniční zastávky v Cerhenicích hyzdil dlouhá léta okolí. Areál se po dlouhé době podařilo městu odkoupit. Přebudovat ho chce na parkovací dům.

"Z dotace IROP, NUTS 2 budujeme parkovací dům, který bude pro občany Cerhenic a přilehlých obcí, kteří jedou k vlakové zastávce. Po realizaci akce vznikne asi 70 parkovacích míst pro auta, 20 míst pro kola, motorky a další dopravní prostředky," říká Marek Semerád, starosta Cerhenic.

Budoucí parkovací dům bude mít dvě nadzemní podlaží.  Zatím tu probíhají bourací práce.

"Zdemolovali jsme původní objekt, tzn. došlo k demolici bývalého cukrovaru a v současné době probíhá zakládání nové stavby, tzn. realizují se piloty, na kterých bude stát montovaný objekt, kde bude parkovací dům,"  říká Marek Semerád, starosta Cerhenic.

Vedení Cerhenic vypsalo výběrové řízení na zhotovitele parkovacího domu. Přihlásilo osm firem.

"Ta firma musela mít standardní reference. Musela splnit podmínky, že už podobnou akci, jak ve finančním, tak věcném rozsahu dělala. Bude tam nabíječka pro elektromobily, ale nic extra ani nic speciálního tam nebude. Zvolili jsme tu nejlevnější variantu tak, aby sloužila lidem," říká Marek Semerád, starosta Cerhenic.

Pokud půjde vše podle plánu, mohl by parkovací dům stát v Cerhenicích do konce tohoto roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu