• Načítám...
>

Mělník nabízí stromy k adopci

Projekt Adoptuj mělnický strom, který město Mělník vloni zahájilo ve spolupráci se spolkem P.U.N.K. pokračuje. Zájem o tento projekt ze strany veřejnosti předčil veškerá očekávání. Během necelých 72 hodin od uveřejnění výzvy byly všechny stromy rezervovány a vysázelo 30 stromů. Město doufá, že toto číslo letos překročí.

Reklama

Také letos pokračuje projekt „Adoptuj mělnický strom“. Ten město vloni zahájilo ve spolupráci se spolkem P.U.N.K.

"Je to zkratka Park-Ulice-Náměstí-Krajina. Je to forma okrašlovacího spolku a rádi bychom se soustředili na zeleň ve městě nebo veřejný prostor a jeho kvalitu," říká Klára Dědová, předsedkyně spolku P.U.N.K. Mělník.

Pro letošní rok bylo vybráno 30 stromů určených k „adopci“. Následně se vytipovalo několik lokalit vhodných k sadbě. 

"Následně konzultujeme výběr s Odborem životního prostředí. V okamžiku, kdy nám město schválí lokality," říká Klára Dědová, předsedkyně spolku P.U.N.K. Mělník.

"Jsou vysazovány zejména v parcích, např. park Na Polabí, Jungmanovy sady a alejová uliční výsadba, tzn. kolem klíčových komunikací jako je ulice Macharova nebo Pražská," říká Ctirad Mikeš, starosta Mělníka.

Projekt má za cíl přiblížit obyvatele Mělníka k přírodě. "Adopce" stromů není záležitostí jen dospělých, hodně o ni jeví zájem také děti.

"Někdy se stávají zajímavé a dojemní příběhy. V loňském roce se žáci ZŠ Jungmanovy sady rozhodli, že by jeden strom chtěli "adoptovat". Přemýšleli, jak získat peníze, a tak uspořádali divadelní představení pro rodiče a příbuzné. Peníze vybrali a poté s paní učitelkou a městskými zahradníky vysadili strom,"  říká Klára Dědová, předsedkyně spolku P.U.N.K. Mělník.

Přímo u stromu bude osazena pamětní tabulka se jménem dárce. Finanční dar za "adopci" stromu činí mezi 1000 až 5000 korunami. Podrobné informace zájemci naleznou na facebookových stránkách spolku P.U.N.K. Mělník.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu