• Načítám...
>

Nový Sítenský most navrhne Josef Pleskot

Návrh nového Sítenského mostu bude hotový do konce prázdnin. K tomu se zavázal architekt Josef Pleskot ve smlouvě s kladenským primátorem. Most by měl do několika let projít kompletní rekostrukcí.

Reklama

Rekonstrukce Sítenského mostu je zase o krok blíž ke své realizaci. Kladenský primátor podepsal smlouvu s architektem Josefem Pleskotem, který navrhne novou podobu tohoto mostu.

"My jsme si vybrali někoho, kdo to udělá kvalitně, protože ten most nechceme dělat znovu na nějakých 50 let, ale chceme, aby tady byl dalších 100 - 150 let. Je to významná dominanta tady na Kladně. Chodí tu spousta lidí na rekreaci. My navíc to Sítenské údolí otevíráme, protože ono je dneska na obou koncích uzavřené a může se do něj jenom z boku a tak plánujeme, že ho na obou koncích otevřeme, takže tady budou chodit nejen ty stovky lidí, které tady chodí dneska, ale doufejme, že jich tady budou tisíce. Samozřejmě rozprostřeni v čase a prostoru tak, aby to bylo hezké místo," říká Dan Jiránek, primátor Kladna.

Nová podoba mostu by měla být podle smlouvy známa již do čtvrt roku. Na samotné zahájení rekonstrukce si ale budou muset obyvatelé Kladna ještě nějakou chvíli počkat.

"Máme do konce srpna čas na to, abychom vyprojektovali, resp. udělali design a zároveň ho samozřejmě podpořili statikou, což není zase tak příliš času. Hned zítra mám schůzku se svými kolegy inženýry a začínáme pracovat," říká Josef Pleskot, architekt.

Sítenský most plní hned několik funkcí. Právě proto je jeho rekonstrukce pro město velmi významná.

"Má nejen funkci dopravní, jak by se mohlo říct prvoplánově, ale i městotvornou, protože ze shora je dobře vidět. Pohyb po něm také cosi znamená. Znamená to přechod z jedné části města do druhé. A pak je tady třetí dimenze toho mostu a to je krajinotvorná. To je při pohledu ze Sítenského údolí, kde ten most bude zejména potřeba, aby vypadal krásně z podhledů a pohledů ze Sítenského údolí," říká Josef Pleskot, architekt.

Při plánování nové podoby mostu bude také kladen velký důraz na bezpečnost. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu