• Načítám...
>

Kmochův dům má naději na přeměnu

Poslední krok ze strany města Kolína zbývá k realizaci dlouho plánovaného projektu. Jedná se o přeměnu zchátralého Kmochova domu na muzeum. To bude pojmenováno po slavném kapelníkovi Františku Kmochovi, který tu působil téměř 40 let.

Reklama

Poslední krok ze strany města Kolína zbývá k realizaci dlouho plánovaného projektu Kmochova domu. Ten dříve sloužil jako Česká školní inspekce. Nyní dostane podobu muzea.

"Jmenuje se Kmochův dům proto, že tam dřív bydlel známý kolínský skladatel František Kmoch se svou rodinou. Podařilo se nám ho před několika lety dostat od Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Připravovali jsme projekt o rekonstrukci domu, který je již připravený. Řešili jsme, jak získat nejvíce prostředků pomocí dotace. To se podařilo a domluvili jsme se s Czech Investem," říká Michael Kašpar, starosta Kolína.

Kmochův dům byl na jaře letošního roku zařazen do databáze brownfieldů. Teď čeká na svou rekonstrukci.

"Splňujeme veškeré předpoklady pro rekonstrukci. Máme připravený projekt zhruba za 13 milionů korun. Z dotace je možné získat až 50 % částky, a to na opravu fasády, střechy, oken, ale i interiérů a vnitřního vybavení. V tuto chvíli budeme podávat žádost o dotaci a budeme čekat jak dopadne. Využití domu by mělo do budoucna být takové, kdy budou v horním patře kanceláře, v druhém patře ze tří multifunkční prostor pro hudební akce a dole by měla být recepce a stálá expozice dechové hudby a Františka Kmocha,"  říká Michael Kašpar, starosta Kolína.

Předpokládaný konec rekonstrukce celé budovy je plánovaný na konec roku 2021.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu